Координаційний офіс безпеки в Білозерському районі інформує про протидію коронавірусу (станом на 30.04.20р.)



Команда Координаційного офісу безпеки в Білозерському районі підготувала дайджест щодо ситуації з поширенням епідемії коронавірусу та діяльності місцевих органів влади, служб та установ в Білозерці та районі станом на 30 квітня 2020р.

Оперативна інформація про стан поширення коронавірусної інфекції в області
За даними Центру громадського здоров’я, станом на 9:00 30 квітня в Україні 10406 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 261 летальний, 1238 пацієнтів одужали. Зокрема хворобу підтверджено у 717 дітей та 2 063 медика. За добу зафіксовано 540 нових випадків.

Наразі коронавірусна хвороба виявлена:
  • Вінницька область — 417 випадків;
  • Волинська область — 280 випадків;
  • Дніпропетровська область — 347 випадків;
  • Донецька область — 68 випадків;
  • Житомирська область — 374 випадки;
  • Закарпатська область — 419 випадків;
  • Запорізька область — 243 випадки;
  • Івано-Франківська область — 862 випадки;
  • Кіровоградська область — 391 випадок;
  • м. Київ — 1401 випадок;
  • Київська область — 664 випадки;
  • Львівська область — 430 випадків;
  • Луганська область — 33 випадки;
  • Миколаївська область — 126 випадків;
  • Одеська область — 277 випадків;
  • Полтавська область — 203 випадки;
  • Рівненська область — 637 випадків;
  • Сумська область — 102 випадки;
  • Тернопільська область — 779 випадків;
  • Харківська область — 249 випадків;
  • Херсонська область — 111 випадків;
  • Хмельницька область — 82 випадки;
  • Чернівецька область — 1571 випадок;
  • Черкаська область — 290 випадків;
  • Чернігівська область — 50 випадків.

Дані з тимчасово окупованих територій АР Крим, Донецької, Луганської областей та міста Севастополя відсутні.

На амбулаторному лікуванні 7 192 пацієнти, з них 577 дітей та 1 713 медпрацівники. Усього потребували госпіталізації 3 214 осіб, з них 140 дітей та 350 медиків. Підключення до апарату штучної вентиляції легенів потребували 138 людей, у тому числі одна дитина та 10 медиків.

Внаслідок ускладнень, викликаних хворобою, померли 261 людина, з них 146 чоловіків та 115 жінок. Серед померлих переважають особи віком від 50-ти років (85%).

Загалом 1238 пацієнтів вже одужали, з них 268 медпрацівників, — повторне лабораторне дослідження не виявило вірусу в організмі.

Дослідження проводилися вірусологічною референс-лабораторією Центру громадського здоров’я України, а також обласними лабораторіями. Станом на ранок 30 квітня 2020 року до Центру надійшло 1216 повідомлень про підозру на COVID-19. Всього з початку 2020 року надійшло 29062 повідомлення про підозру на COVID-19.


*****************************

За останню добу Херсонський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України провів 295 досліджень на виявлення коронавірусу за методом ПЛР, з яких 77 – надійшли з м. Каховка.

ЖОДНОГО нового випадку НЕ ЗАФІКСОВАНО!

Також маємо ще 2 нових одужання (жінка з Олешківського району та дитина 3-х років з Нововоронцовського району).

На жаль, маємо вже 2-й летальний випадок. Помер 57-річний чоловік з Олешківського району, у якого був лабораторно підтверджений коронавірус. Основна причина смерті – набряк мозку на фоні гострого порушення мозкового кровообігу. Чоловік не потребував підключення до апарату ШВЛ.

Станом на 30 квітня 2020 року маємо 111 лабораторно підтверджених випадків на COVID-19 на Херсонщині. З них повністю одужали 37 інфікованих. Та, на жаль, 2 летальних випадки.

Обмежено в’їзд/виїзд приватного транспорту з м. Каховка (в’їзд дозволяється лише громадянам, зареєстрованим у м. Каховка, та автотранспорту спеціальних рейсів, що забезпечує перевезення працівників об’єктів критичної інфраструктури) шляхом встановлення мобільних карантинних блокпостів, а саме:
  • мобільний карантинний блокпост на 3 км автодороги Т-2214 (район АЗС «КТК»)
  • мобільний карантинний блокпост на вул. Мелітопольська, 1а.

Обмежено рух шляхом перекриття доріг Р-47 (км 74 + 800), Р-47 (км 75 + 100), Р-47 (км 78) та встановлення бетонних блоків.


Запроваджено додаткові обмежувальні заходи, зокрема щодо пересування та перебування людей у громадських місцях на території м. Каховка з 13:00 29 квітня до 06:00 04 травня.

Відстежувати поширення захворюваності на COVID-19 на Херсонщині можна за допомогою електронної мапи – https://bit.ly/3cOs5Eo

.
*****************************

Що варто знати про COVID-19?

Як передається вірус SARS-CoV-2 (збудник COVID-19)?

Вірус передається від людини до людини краплинним та контактним шляхами. Тобто через дрібні часточки, які виділяються з носа або рота хворого на COVID-19 під час кашлю або чхання. Ці краплі розповсюджуються на відстань близько метру від хворого і можуть потрапляти на слизові оболонки очей, носа та рота іншої людини, яка знаходиться поруч. Також краплі, що містять вірус забруднюють предмети і поверхні. Інші люди можуть інфікуватися через дотик до таких предметів або поверхонь, а потім — до очей, носа чи рота.

Вірус не передається повітряним шляхом. Це означає, що він не здатен переноситись потоками повітря на великі відстані від хворої людини.

Вірус може переміщуватись на відстань понад метр у часточках аерозолю, але такий аерозоль утворюється лише під час виконання специфічних медичних процедур. До прикладу, інтубація трахеї.

Які найефективніші заходи профілактики?

Наразі не має імунітету, вакцин та ліків проти нової коронавірусної інфекції. Один із найбільш ефективних способів захиститися і запобігти поширенню інфекції – фізичне дистанціювання та щоденна гігієна. А саме:
  • безконтактне привітання;
  • гігієна рук;
  • дотримання респіраторної гігієни і етикету кашлю;
  • дистанція не менше півтора метри від інших людей у публічних місцях;
  • самоізоляція у разі появи респіраторних симптомів. Потрібно ізолюватися від тих, з ким проживаєте, настільки, наскільки це можливо. Особливо, якщо серед них є люди похилого віку.

Чи правда, що в літній період ризик захворіти на COVID-19 менший?
Температура повітря вище +25оС та сонячне проміння зменшують активність вірусу?

Захворіти на COVID-19 можна незалежно від того, наскільки тепла та сонячна погода. У країнах зі спекотним кліматом також спостерігається поширення захворювання.

Чи вживання алкоголю знижує ризик захворювання на COVID-19?

Ні. Часте та надмірне вживання алкоголю підвищує ризик виникнення різноманітних порушень в організмі. А у разі зараження, це може додатково ускладнити перебіг захворювання на COVID-19.

Чи гаряча ванна може захистити від зараження COVID-19?

Ні. Нормальна температура тіла тримається в межах 36,5 – 37,0 оС незалежно від температури води у ванні або в душі. Занадто гаряча ванна може нашкодити здоров’ю та призвести до опіків шкіри.

Які дезінфікуючі засоби можна використовувати в домашніх умовах?

Для прибирання в домашніх умовах достатньо використовувати побутові мийно-дезінфікуючі засоби. Також ефективними є перекис водню (слід використовувати з великою обережністю, оскільки він може пошкоджувати більшість матеріалів з яких вироблені меблі та інші предмети інтер’єру) та спиртовмісні розчини з концентрацією спирту 60-80%.

Повернувшись додому з вулиці, з чого починати дезінфекцію?

Щоб визначити, з чого потрібно починати дезінфекцію, необхідно розуміти, що становить для вас загрозу. Часточки вірусу не можуть переміщатись в повітрі та осідати на будь-яких поверхнях. Вони знаходяться у краплях, які виділяє хвора людина під час кашлю або чхання. Ці краплі забруднюють предмети і поверхні на відстані близько одного метра. Перебуваючи поза організмом людини, вірус втрачає свою здатність викликати захворювання. Згідно із науковими даними, вірус 2019-nCoV на зовнішніх поверхнях залишається небезпечним для людини протягом 3-4 годин. Людина може інфікуватися в результаті дотику до таких предметів або поверхонь, а потім – до очей, носа або рота. Таким чином, щоб запобігти інфікуванню, найкраще не чіпати обличчя брудними руками, а при поверненні додому ретельно мити руки.

Якщо ви підозрюєте, що якийсь предмет або поверхні можуть бути забрудненими і містити вірус, помийте їх звичайним побутовим миючим засобом або обробіть дезінфектором із вмістом спирту не менше 60%

*****************************

Робота органів влади

Маєте ідеї підтримки економіки на Херсонщині та виходу з карантину без негативних для регіону наслідків⁉️

Херсонською обласною державною адміністрацією розроблено план заходів антикризової програми підтримки економіки області для подолання наслідків поширення COVID-19 на 2020 – 2021 роки.

Надсилайте свої пропозиції, ініціативи, рекомендації до кінця травня на електронну адресу Департаменту розвитку економіки обласної державної адміністрації

dp-ekon@khoda.gov.ua

*****************************

Херсонщина об’єднала представників влади, дипломатичного корпусу іноземних країн, бізнесу, міжнародних організацій, інвесторів, провідних експертів задля напрацювання антикризових заходів для бізнесу в умовах карантину.

Учасники «TAVRIAN ONLINE HORIZONS» обговорили перспективи розвитку економіки в сьогоднішніх обставинах, поділились баченням основних трендів у світових економіці та політиці.

В рамках заходу також було обговорено антикризову програму дій для України, перспективи ринку землі, підтримку внутрішнього туризму. Крім того, учасникам форуму презентовано інвестиційний потенціал Херсонщини.

*****************************

Серед усіх базових лікарень області, що безпосередньо працюють із хворими на COVID-19, буде розподілено засоби індивідуального захисту, які Херсонщина отримала в рамках гуманітарної медичної допомоги з Китаю.

Так, область отримала засоби індивідуального захисту для лікарів, зокрема:
  • комбінезони біозахисні одноразові з бахілами – 200 шт.;
  • костюми біозахисні – 3 750 шт.;
  • маски – 11 300 шт.;
  • бахіли – 310 шт.

Цього тижня допомогу вже отримали базові заклади м. Херсон, м. Каховка, а також Бериславський, Скадовський, Олешківський та Голопристанський райони.

*****************************

У м. Херсон продовжує свою роботу інформаційно-комунікаційний хаб для мешканців, які проживають на тимчасово окупованій Російською федерацією території Автономної Республіки Крим та м. Севастополь, що був створений Херсонською обласною державною адміністрацією за підтримки Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.
Тож з лютого 2020 року мешканці Криму можуть отримати необхідну інформацію та покроковий супровід для отримання адміністративних, освітніх, медичних та інших послуг на території Херсонської області за тел.:
0(800)50-40-77 +380678191722
Вже з березня поточного року користувачі Інформаційно-комунікаційного хабу мають можливість поставити питання за допомогою месенджерів Viber, Telegram та WhatsApp за тел.: +380678191722.
Таке нововведення надзвичайно спрощує комунікації із кримчанами, які вимушені перебувати в тимчасовій російській окупації, і вже у березні ними отримано 55 консультацій за допомогою месенджерів, послуги яких не можуть обмежуватись окупаційною владою (на відміну від телефонії).
Міністерство дякує за співпрацю Херсонській обласній державній адміністрації, а також працівникам хабу, за надання об’єктивної інформації та фахових консультацій жителям тимчасово окупованої території АР Крим та м. Севастополя.
Нагадаємо, раніше було поновлено процес створення сервісного хабу на КПВВ «Чонгар».

*****************************

Білозерська районна державна адміністрація

29 квітня 2020 року на селекторній нараді обговорили про посилення заходів на період святкових та вихідних днів щодо заборони відвідування лісових насаджень, паркової та прибережної зон населених пунктів.

Голова району Андрій Неделько надав рекомендації головам селищної, сільським радам та місцевим головам комісій з питань ТЕБ та НС звернути особливу увагу на стихійну торгівлю та масове скупчення людей. Довести до мешканців населених пунктів інформацію про необхідність дотримання передбачених карантинних та протиепідемічних заходів, а також про відповідальність за порушення вимог законодавства України та рішень органів місцевого самоврядування з питань боротьби з інфекційними хворобами.

*****************************

27 квітня 2020 року голова райдержадміністрації, голова районної ради, начальники відповідних підрозділів райдержадміністрації, керівники районних установ та представники Білозерської та Станіславської ОТГ взяли участь в щотижневій обласній селекторній нараді в режимі відеоконференції.

На нараді були обговорені шляхи вирішення актуальних питань розвитку області, а саме: епідеміологічна ситуація та запобігання поширенню на території області коронавірусу COVID-19, виконання в районах та містах області обмежувальних протиепідемічних заходів під час традиційних післявеликодніх поминальних днів, результати рейтингової оцінки соціально-економічного розвитку районів і міст області за підсумками 2019 року та організацію головами райдержадміністрацій, міськими головами роботи із запровадження проведення моніторингу та оцінки ефективності їх діяльності.

Після селекторної наради Андрій Неделько провів апаратну нараду, на якій були підведені підсумки минулого робочого тижня, обговорено основні завдання на поточний та дано ряд доручень з питань соціально-економічного розвитку район

Органи місцевого самоврядування

Із сіл Садове та Музиківка організовано безкоштовне підвезення медиків

З 28 квітня та на період карантину між Департаментом будівництва та розвитку інфраструктури Херсонської обласної державної адміністрації та профспілкою медичних працівників погоджено перелік службових автобусів, якими перевозитимуть медпрацівників до робочих місць.

Час відправлення автобусів:

с.Садове – 07:02 (від центру села, Мерседес білого кольору 2779, 45 місць);
с.Музиківка – 07:02 (від центру села, Еталон жовтого кольору 2489, 24 місця).

Підставою для проїзду буде довідка з місця роботи. Також необхідно мати при собі засоби індивідуального захисту, зокрема маску або респіратор та рукавички.

*****************************

27 квітня 2020 року, жителі сіл Токарівка, Новотягинка та Іванівка отримали 10 безкоштовних продуктових наборів які придбані за кошти місцевого бюджету.

*****************************

Продовжують свою роботу у наданні благодійної допомоги, малозахищеним верствам населення і місцеві підприємці та небайдужі мешканці Білозерської громади. Всього за весь період розповсюдження COVID-19 зібрано понад 155 продуктових наборів для мешканців, які потребують допомоги.

*****************************

Нагадуємо, що з метою запобігання занесення та поширення коронавірусу, на території Білозерської, Станіславської та Музиківської ОТГ з 20 КВІТНЯ по 03 ТРАВНЯ 2020 року ЗАКРИТІ кладовища для відвідування громадянами та проведення поминальних відправ, крім обрядів поховань з дотриманням заходів особистої безпеки та за наявності засобів захисту.

*****************************

Станіславської амбулаторії ЗПСМ отримала допомогу із засобами захисту для медичних працівників від Міжнародного фонду "Відродження":
  • 1000 шт. медичних масок;
  • 9 л. засобу для дезинфекції;
  • 1 кг. таблеток для дезинфекції;
  • 6 уп. оглядових рукавичок;
  • 100 шт. медичних шапочок;
  • 00 шт. бахіл;
  • 10 посібників "Оцінка інтенсивності болю".
Гуманітарну допомогу отримано по проекту "Ми залишаємось тут заради вас. Будь ласка, залишайтесь вдома заради нас!”


Робота закладів охорони здоров'я

День охорони праці під девізом «Зупинимо пандемію: безпека і здоров’я на роботі можуть врятувати життя»

Постановою КМУ від 11.03.2020 № 211 в Україні було запроваджено карантинні заходи, які в подальшому уряд подовжив і посилив.

Особливу увагу потрібно приділити захисту лікарів та інших медичних працівників, що перебувають в епіцентрі складної ситуації, виконуючи професійні обов’язки з надання медичної допомоги пацієнтам, збереження їх здоров’я та життя. Водночас, постановою КМУ від 25.03.2020 № 256 рекомендовано підприємствам, установам та організаціям незалежно від форми власності на час встановлення карантину не звільняти працівників, які виконують визначену трудовим договором роботу вдома, та працівників, які перебувають у відпустці без збереження заробітної плати на період карантину, що також сприяє збереженню трудових прав працівників у цей непростий час.

Запровадження карантинних заходів змусило підприємства переглянути не тільки свої звичні плани, а й ставлення до профілактики виробничого травматизму, особливо до ймовірного зараження працівників новою не вивченою формою інфекції. Тепер життя і здоров’я найманих працівників напряму залежить від ставлення роботодавців до своїх кадрів, до них особисто та їх сімей.

В умовах глобальної пандемії нового коронавірусу для запобігання поширенню інфекції, захисту здоров’я громадян та надання допомоги хворим, суспільство має об’єднати зусилля заради подолання наслідків епідемії.

Підсумовуючи зазначене, закликаємо всіх долучитися до відзначення Дня охорони праці в Україні та забезпечити широку інформаційну кампанію для захисту та збереження життя та здоров’я працівників.


Робота закладів освіти

Проект «Всеукраїнська школа онлайн» на прохання батьків і педагогів розпочинає трансляцію уроків для школярів 1-4-х класів

З 28 квітня, у межах проекту «Всеукраїнська школа онлайн» транслюватимуть уроки й для учнів 1-4-х класів. Розроблено 5-тижневу програму з чотирьох дисциплін – українська мова, математика, наука, мистецтво.

15-хвилинні уроки можна буде переглянути на YouTube-каналі МОН http://bit.ly/33uKwus, а також на чотирьох телевізійних каналах. Заняття проводитимуть 20 педагогів, які зголосилися стати вчителями для всієї України. Проект реалізовано завдяки співпраці Офісу Президента, МОН, Комітету ВР з питань освіти, науки та інновацій, Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) і низки інших установ та організацій.

Докладніше: https://bit.ly/2W1emmX

Робота служб та установ

Декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування,відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» у 2020 році суб’єкти декларування подають до 1 червня.

Суб’єкти декларування, які у період до 1 червня 2020 року не мали можливості подати декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, або повідомлення про суттєві зміни у майновому стані у зв’язку із встановленням на території їх проживання карантинно-обмежувальних заходів, звільняються від відповідальності за несвоєчасне подання такої декларації чи повідомлення у зазначений період».

Враховуючи вищевикладене, повідомляємо, що строк подачі декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за минулий (2019) рік завершується в 00 годин 00 хвилин 1 червня 2020 року.

Окрім того, звертаємо увагу, що змінилися правила подання щорічних декларацій за 2019 рік, звужено коло суб’єктів декларування та перелік об’єктів декларування. Так, щорічну декларацію за 2019 рік не потрібно подавати працівникам патронатних служб (перелік посад визначено у статті 92 Закону «Про державну службу»), крім радників, помічників, уповноважених, прес-секретаря Президента України та помічників суддів.

*****************************
Проводиться санітарна обробка доріг дезінфекційним засобом

25 квітня 2020 року продезінфіковано центральні вулиці районного центру

*****************************

Щодня рятувальники у захисних костюмах проводять дезінфекцію спеціальним розчином транспортних зупинок в обласному та районних центрах.

За минулу добу фахівці Головне Управління ДСНС України у Херсонській області провели дезінфекцію у 85 місцях можливого скупчення людей та 25 км доріг.

*****************************
Рекомендації щодо дотримання протиепідемічного режиму в гуртожитках
Білозерське районне управління ГУ Держпродспоживслужби в Херсонській області РЕКОМЕНДУЄ!

Для недопущення виникнення та поширення випадків захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19 в гуртожитках.

Для гуртожитків, у яких є адміністрація та обслуговуючий персонал:

– забезпечення щоденної термометрії всіх працівників, з реєстрацію у листах термометрії;

– не допускати до роботи та обслуговування працівників, які мають ознаки респіраторних захворювань;

– реагування на виявлення симптомів серед працівників, негайне відсторонення від роботи у разі виникнення ознак хвороби до або під час роботи;

– застосування персоналом індивідуальних засобів захисту (захист обличчя, очей, за необхідності шкіри рук);

– створення умов та контроль за дотриманням персоналом техніки миття рук та/або обробки рук спиртовмісний антисептиками;

– забезпечення умов для дотримання персоналом правил особистої гігієни: наявність рідкого мила, одноразових паперових рушників, спиртовмісних антисептичних засобів;

– наявність засобів індивідуального захисту (ЗІЗ) для кожного працівника, який працює в зонах контакту з відвідувачами з розрахунку 1 медична маска на 3 години роботи на особу та 1 спиртовий антисептик (100 мл) на 1 особу на зміну (до 12 годин);

– навчання з використання та знешкодження відпрацьованих масок, серветок та встановлення відповідного контролю за дотриманням правил;

– проведення попередження працівників про правила використання маски, а саме: у разі використання маски, не доторкатися і не поправляти передню частину маски; в разі дотику до передньої частини маски – виконати гігієнічну обробку рук спиртовмісних засобом або милом з водою; в разі, якщо маска намокла або забруднилася виділеннями – негайно змінити її;

– забезпечення дистанції між працівниками на відстань як мінімум 1,5 метра, або встановити захисні екрани;

– забезпечення вологого прибирання приміщень загального користування не менше 3-х разів за зміну з використанням миючих (протягом робочого дня) та дезінфікуючих (в кінці зміни) засобів, з відміткою у чек-листах по прибиранню;

– забезпечення провітрювання робочих кімнат, залів, фойє, тощо не рідше, ніж кожні 3 години та після вологого прибирання;

– збільшення кратності проведення дезінфекційної обробки поверхонь, місць контакту рук відвідувачів (ручки дверей, місця сидіння, поверхні столів, раковин, інформаційних стойок та пропускних стойок на вході, кнопки виклику, тощо) спиртовмісними дезінфекційними засобами з мінімальним терміном експозиції відповідно до інструкції;

– забезпечення збору використаних персоналом засобів індивідуального захисту та використаного одноразових хустинок;

– забезпечення знезараження (дезінфекції) зібраних матеріалів перед знешкодженням протягом або в кінці зміни та/або по завершенні зміни;

– знезараження туалетів, сміттєзбірників, подвір’я; .

– використання дезінфікуючих засобів, які зареєстровані відповідно до законодавства та мають чинне Свідоцтво про державну реєстрацію;

– приготування дезрозчинів згідно з інструкцією по використанню фірми виробника як при крапельних вірусних інфекціях, в тому числі щодо дотримання його ефективної концентрації та експозиції (дотримання часу перебування на оброблюваній поверхні);

– прибирання необхідно проводити в гумових рукавичках та засобах захисту органів дихання та очей;

– розміщення на вході інформації щодо заборони допуску відвідувачів до гуртожитку;

– розміщення на інформаційних дошках інформації щодо дотримання загально-профілактичних заходів населенням, на робочих місцях (рекомендації МОЗ), контактних телефонів лікувально-профілактичних закладів, у разі необхідно звернення за медичною допомогою;

– створення умов для тимчасового ізолювання осіб, що мешкають у гуртожитку, у разі виникнення ознак захворювання;

– проведення роз’яснювальної роботи серед мешканців гуртожитку щодо утримання кімнат та приміщень загального користування у належному санітарно-гігієнічному стані, збільшення кратності вологого прибирання приміщень, застосування дезінфікуючих засобів, дотримання правил особистої гігієни, недопущення скупчення під час приготування їжі, обмеження спілкування шляхом перебування у межах кімнат сусідів.

***************************** 

Робота суб'єктів господарювання

Продовольчі ринки Херсонщини відновлять свою роботу‼️

Відповідне рішення було прийнято вчора регіональною комісією з питань ТЕБ та НС за результатами зустрічей із сільгоспвиробниками та з урахуванням відповідних рішень Кабінету Міністрів, що будуть схвалені на черговому засіданні.

Умови для відновлення роботи продовольчих ринків
  • допуск працівників, продавців і відвідувачів ринку здійснюватиметься виключно за наявності вдягнутої медичної маски (у тому числі виготовленої самостійно) або респіратора;
  • проходження безконтактного температурного скринінгу.

Вимоги до роботи агропродовольчих ринків
  • наявність на кожному вході (в’їзді) на територію ринку диспенсерів з антисептиком;
  • проведення дезінфекції контактних поверхонь кожні три години;
  • прибирання та дезінфекція всіх приміщень, включаючи стаціонарні торговельні місця, в кінці кожного робочого дня.

*****************************

Робота правоохороних органів


Поліція Херсонщини звертає увагу: проведення мітингів під час карантину заборонено

У соціальних мережах поширюється інформація щодо можливого проведення мітингу продавців сільськогосподарської продукції з вимогою відкриття ринків на території Херсонщини.

Захід має відбутись 26 квітня на Херсонському автомобільному мосту, куди збираються прийти мешканці Олешківського та Голопристанського районів, де зафіксовано найбільше хворих на коронавірус.

Нагадуємо, що рішення про закриття ринків на території всієї держави було прийняте постановою Кабінету Міністрів України та рішенням регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Шановні громадяни! Звертаємо вашу увагу, що проведення всіх масових заходів на території держави заборонено.

Тому попереджаємо, що кожен громадянин, який прийде на мітинг буде притягнутий до адміністративної відповідальності за ст.44-3 «Порушення правил щодо карантину людей» Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Просимо з порозумінням ставитись до тимчасових обмежень, які направлені на збереження вашого життя та здоров’я, а також бути відповідальними і не порушувати закон.


Інформація для благодійників

Розрахунковий рахунок для перерахування коштів з метою забезпечення засобами захисту та медичного обладнання, що необхідні для транспортування контактних осіб з ознаками респіраторних інфекцій, їх ізоляції та подальших дій щодо недопущення поширення інфекції та забезпечення підтримки життєдіяльності хворого за такими платіжними реквізитами:

КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Білозерського району» (скорочена назва – КНП “ЦПМСД Білозерського району”)

Код ЄДРПОУ 38637457

рахунок UA 873524790000026004052215187

АТ КБ “Приватбанк,” МФО 352479

Призначення платежу:благодійні внески

Телефон для довідок (05547) 33-9-79, головний лікар Чорі Ірина Василівна

****************************

Комунальне Підприємство «Білозерська центральна районна лікарня» (скорочена назва – КП «Білозерська ЦРЛ»)

Код ЄДРПОУ 02003929

рахунок UA 528201720314251001301039304

Державна казначейська служба України м.Київ, МФО 820172

Призначення платежу:благодійні внески

Телефон для довідок (05547) 33-8-11, головний лікар Доманський Дмитро Сергійович

****************************

Найменування організації: КНП МУЗИКІВСЬКА АЗПСМ

Код отримувача: 41769365

Назва банку: ХЕРСОНСЬКА ФIЛIЯ АТ КБ "ПРИВАТБАНК"

Рахунок отримувача у форматі IBAN: UA033524790000026002052226952

Важлива інформація

Для вас зібрані корисні контакти для звернень під час карантину:

Офіційний веб-сайт МОЗ http://www.moz.gov.ua/
Офіційна сторінка МОЗ у Facebook https://www.facebook.com/moz.ukr/
Офіційний телеграм-канал Міністерства Коронавірус Інфо (Скорочена назва – @COVID19_Ukraine)
Telegram-бот МОЗ із відповідями на найпоширеніші питання про коронавірус @COVID19_Ukraine_Bot
Гаряча лінія по коронавірусу – 0 800 505 201
Відповіді на основні запитання про COVID-19 – www.covid19.com.ua
Швидка медична допомога – 103
Гаряча лінія МОЗ – 1677

Якщо у вас до сих пір немає сімейного лікаря, то Вам сюди – 1687

Урядова гаряча лінія – 1545

Гаряча лінія для тих, хто прибув в Україну – 551

Лікарі, які дають слушні поради – 1583 та 044 235 0101

Безоплатна правова допомога – 0 800 213 103

Дотримуйтесь рекомендацій профілактики та режиму карантину.


Будьте здорові!




Довідково:

Координаційний офіс безпеки в Білозерському районі створений в рамках проекту “Безпечні та правоспроможні ОТГ Білозерського району Херсонської області“, що реалізує громадська організація “Білозерський центр регіонального розвитку” у партнерстві з Херсонським місцевим центром з надання БВПД, Станіславською сільською радою, Музиківською сільською радою, Білозерською селищною радою, Білозерським відділенням поліції, Координаційним офісом безпеки в м.Татарбунари при Одеській обласній організації КВУ за фінансової підтримки міжнародного фонду “Відродження“.

Фахівці офісу безпеки надають представникам влади, громадськості, поліції практичну, методичну та консультаційну допомогу у вирішенні питань щодо реалізації безпекових ініціатив, розвивають лідерство та людський потенціал в громаді. Офіс безпеки є платформою для формування безпечного середовища в громадах району.

Координаційний офіс безпеки при громадській організації “Білозерський центр регіонального розвитку” працює в дистанційному режимі і для отримання правової допомоги просимо звертатися за телефоном (095) 087-48-60.

З 23 березня 2020 року і до завершення карантину Білозерське бюро правової допомоги Херсонського місцевого центру з надання БВПД призупиняє особистий прийом громадян та надання адресної правової допомоги і повністю переходить на надання правових послуг дистанційно. Консультації можна отримати за номером телефону - (05547) 33-2-60 або (068) 364-86-28.

Дайджест підготували

Наталія Юшко, Вячеслав Лях, Елла Петренко, Катерина Оксенюк, використовуючи інформацію з офіційних веб-сайтів органів влади, офіційних сторінок у соц.мережах та матеріали районної газети "Придніпровська зірка"

З попередніми дайджестами можна ознайомитися тут:

дайджест від 23 березня 2020р.

дайджест від 26 березня 2020р.

дайджест від 31 березня 2020р.

дайджест від 03 квітня 2020р.

дайджест від 07 квітня 2020р.

дайджест від 10 квітня 2020р.

дайджест від 14 квітня 2020р.

дайджест від 17 квітня 2020р

дайджест від 24 квітня 2020р.


Дописати коментар

0 Коментарі