Координаційний офіс безпеки в Білозерському районі інформує про протидію коронавірусу (станом на 07.04.20р.)


Команда Координаційного офісу безпеки в Білозерському районі підготувала дайджест щодо ситуації з поширенням епідемії коронавірусу та діяльності місцевих органів влади, служб та установ в Білозерці та районі станом на 07 квітня 2020р.

Оперативна інформація про стан поширення коронавірусної інфекції в області

За даними Херсонської ОДА, станом на 6 квітня 2020 року в Херсонській області діагноз коронавірусу підтверджено у 10 осіб: з Генічеська, Олешок, Голопристанського району, Херсона, Нової Каховки, Чаплинського району. 1 з випадків — летальний. З підозрою на захворювання – 4 особи. Очікуються результати лабораторних досліджень. Херсонський лабораторний центр МОЗ працюватиме у три зміни, що дасть змогу здійснювати обробку 126 досліджень на коронавірус за ПЛР-методикою на добу.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

За даними Центру громадського здоров’я, станом на 9:00 7 квітня в Україні 1462 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 45 летальних, 28 пацієнтів одужало. За добу було зафіксовано 143 нові випадки.

Наразі коронавірусна хвороба виявлена:

  • Вінницька область — 77 випадків;
  • Волинська область — 34 випадки;
  • Дніпропетровська область — 15 випадків;
  • Донецька область — 10 випадків;
  • Житомирська область — 11 випадків;
  • Закарпатська область — 38 випадків;
  • Запорізька область — 41 випадок;
  • Івано-Франківська область — 160 випадків;
  • Кіровоградська область — 53 випадки;
  • м. Київ — 253 випадки;
  • Київська область — 97 випадків;
  • Львівська область — 29 випадків;
  • Луганська область — 3 випадки;
  • Одеська область — 30 випадків;
  • Полтавська область — 12 випадків;
  • Рівненська область — 40 випадків;
  • Сумська область — 51 випадок;
  • Тернопільська область — 168 випадків;
  • Харківська область — 1 випадок;
  • Херсонська область — 13 випадків;
  • Хмельницька область — 10 випадків;
  • Чернівецька область — 247 випадків;
  • Черкаська область — 62 випадки;
  • Чернігівська область — 7 випадків.


Дані з тимчасово окупованих територій АР Крим, Донецької, Луганської областей та міста Севастополя відсутні.

Дослідження проводилися вірусологічною референс-лабораторією Центру громадського здоров’я України, а також обласними лабораторіями. Станом на ранок 7 квітня 2020 року до Центру надійшло 521 повідомлення про підозру на COVID-19. Всього з початку 2020 року надійшло 6385 повідомлень про підозру на COVID-19.

МОЗ закликає: при перших симптомах респіраторних захворювань обов’язково зателефонуйте своєму сімейному лікарю. Залишайтеся вдома! Самоізоляція - найдієвіший спосіб убезпечити себе від інфікування.

Робота органів влади

Президент України підписав закони, спрямовані на протидію поширенню коронавірусу в Україні. Документи ухвалено Верховною Радою України на позачерговому засіданні 17 березня 2020 року.

На період карантину не нараховуються штрафи і пеня за несплату житлово-комунальних послуг, забороняється зупиняти надання житлово-комунальних послуг у разі їхньої несплати або оплати не в повному обсязі, заборонене примусове виселення громадян за несплату житлово-комунальних послуг. На час карантину забороняється скасування дії довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи. Згідно із законом, юридичний факт запровадження карантину належить до форс-мажорних обставин. Граничний термін подання електронних декларацій публічних осіб у цьому році продовжується до 1 червня. За порушення правил карантину запроваджується адміністративна відповідальність.

Білозерська районна державна адміністрація

Інформація станом на 06.04.2020 року по Білозерському району:

  • знаходяться на самоізоляції (ті, що перетнули кордон) - 92 особи;
  • в обсервації (примусова ізоляція після перетину кордону) - 2 особи;
  • хворих на коронавірус - не виявлено.


06 квітня 2020 року відбулося засідання постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. За результатами доповідей та обговорень порядку денного засідання члени комісії одноголосно прийняли протокольне рішення №17, а саме:

1. Головним лікарям КП «Білозерська ЦРЛ» та КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Білозерського району»:

  • взяти під особистий контроль питання забезпечення закладів охорони здоров’я та персоналу засобами захисту, дезінфікуючими засобами;
  • організувати своєчасне направлення до відділу лабораторних досліджень ДУ «Херсонський обласний лабораторний центр МОЗ України» біоматеріалу для проведення досліджень.

2.Селищному, сільським головам

  • створити на підпорядкованій території мобільні бригади (гуманітарні патрулі) з-поміж працівників органів місцевого самоврядування та комунальних служб для здійснення контролю за дотриманням вимог карантину;
  • забезпечити проведення санітарної обробки автомобільних доріг комунальної форми власності із залученням відповідної спеціалізованої техніки з метою запобігання поширенню на підпорядкованій території гострої респіраторної хвороби.

3. Білозерському відділенню поліції ГУ Національної поліції в Херсонській області, Білозерському районному сектору ГУ ДСНС у Херсонській області забезпечити інформування населення шляхом залучення спецтехніки гучномовцями про необхідність дотримання карантинних заходів, а також впровадження профілактичних, протиепідемічних та інших заходів.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
З початку квітня для жителів Білозерщини працює кол-центр районного антикризового штабу. За цей час було прийнято та опрацьовано понад 50 звернень від пенсіонерів, малозахищених верств населення, багатодітних родин, які на сьогодні є найбільш вразливими, та перші, хто потребує гуманітарної допомоги.

На телефонну лінію кол-центру звертаються мешканці району за консультацією. Зокрема, їх цікавить інформація щодо ситуації з вірусом COVID-19, як захиститись, місця обсервації, механізм самоізоляції, де придбати захисні засоби тощо.

До роботи районного антикризового штабу залучено 16 мобільних груп, які створено при кожній сільській раді.

Не залишились осторонь і підприємці району та територій ОТГ, які надають матеріальну допомогу харчовими продуктами та товарами першої необхідності.

Представниками мобільних груп постійно формуються продуктові набори для мешканців, які потребують допомоги.

На теперішній час роздано 51 продуктовий набір представникам сімей малозахищених верств населення району.
Громадською організацією «Волонтери Херсонщини» проведено роботу по врученню продуктових наборів жителям Білозерської територіальної громади (в кількості 55 шт.)

Якщо у вас є бажання допомогти у роботі антикризового штабу, приєднуйтесь!

Звернутись до кол-центру антикризового штабу можна: щодня з 8.00 до 20.00 за номерами телефонів:

  • Районний штаб – Людмила 098 922 1971
  • Білозерська ОТГ – Андрій 050 280 1125
  • Станіславська ОТГ – Максим 099 032 8631
  • Музиківська ОТГ – Ірина 050 709 5306

Органи місцевого самоврядування

Про проведену роботу з придбання засобів індивідуального захисту в районі станом на 04.04.2020 рік:
  • 357,1 тис. грн (в тому числі кошти резервного фонду району 139,5 тис. грн) виділено з районного, місцевих бюджетів та бюджетів об’єднаних територіальних громад для придбання засобів індивідуального захисту (захисні маски, дезінфекційні засоби тощо) та лікарських засобів.
  • 823,0 тис. грн залучено спонсорської допомоги.
  • 1000 масок, 25 – багаторазових масок, 25 - одноразових костюмів, 168 л бензину на загальну суму 9,1 тис. грн надано гуманітарної допомоги медичним закладам району.
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

У резервному фонді бюджету Музиківської ОТГ - 80 тисяч гривень, які, у разі необхідності, можуть використати на боротьбу із коронавірусом.

Як розповідає виконуюча обов’язки керівника Музиківської амбулаторії загальної практики сімейної медицини Мар’яна Михайлівна Болюк, в об’єднаній територіальній громаді ведеться посилена санітарно-просвітницька робота. Інформування населення щодо протидії поширенню коронавірусу відбувається у соціальних мережах, медики і спеціалісти сільської ради розповсюджують роздруковані пам’ятки, також відвідувачі отримують необхідну інформацію під час особистого прийому в амбулаторії. До речі, останній відбувається лише за попереднім записом через колл-центр закладу. Пацієнтів з температурою тут приймають до 10 години, потім - з хронічними захворюваннями. Після кожного відвідувача у кабінеті проводять дезінфекцію - вологе прибирання з використанням спеціальних засобів і кварцування. За словами сімейного лікаря, засобів індивідуального захисту персоналу і дезінфікуючих наразі вистачає, проте в цілому державне фінансування сільської медицини недостатнє. Мар’яна Михайлівна переконана, що її колеги потребують кращого захисту і гідної заробітної плати, адже тоді вони будуть більш вмотивовані.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

У Киселівку повернулися двоє заробітчан. Вірніше, один з них повернувся до місця фактичного проживання у Миколаївську область. Другий перебуває на самоізоляції, стан його здоров’я контролюють медики. Проблему з транспортним сполученням навчилися вирішувати. Ті, хто їздили на роботу власними автівками, підвозять односельців. Через станцію Чеховичі курсує дизельний поїзд з одним вагоном, який доставляє медичних працівників на роботу в Херсон, дехто добирається власним транспортом до Чорнобаївки, звідки їздить спеціальний автобус для медиків.

Сільська амбулаторія працює у звичному режимі, кількість звернень з приводу гострих респіраторних захворювань суттєво зменшилася. Мабуть, це наслідки карантинних заходів.

У сільській раді оновили список осіб похилого віку, які проживають на самоті. Половину з них, як і раніше, обслуговують соціальні робітники. Останні працюють з дотриманням усіх заходів безпеки. Для надання допомоги самотнім стареньким створено дві мобільні групи. Працівники сільської ради у телефонному режимі постійно цікавляться, як у них справи, повідомили їм номери телефонів, за якими можна звертатися за допомогою.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

У Кізомисі ті, хто повернувся з-за кордону, дисципліновано перебувають на самоізоляції, стан їх здоров’я не викликає занепокоєння. Карантин в селі у весняну пору має свої особливості: усі самоізолювалися на городах. Медичні заклади у громаді працюють у штатному режимі. Кількість хворих на застуду у межах норми. У сільській раді створено дві мобільні групи допомоги самотнім особам похилого віку. Частиною з них опікуються троє соціальних працівників.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

У Токарівці усі, хто повернувся з-за кордону, суворо дотримуються вимог щодо самоізоляції. Проблему з транспортом токарівці призвичаїлися долати самостійно. 74 жителі сільської ради працюють у медичних закладах Херсона, 28 з них їздять власним транспортом, решту возять на роботу автобуси від лікарень. Сільській раді довелося вирішувати, як допомогти односельцю, котрий тричі на тиждень повинен проходити процедуру діалізу у Херсоні. Направили відповідне звернення до дитячої обласної лікарні, яка забезпечує своїх працівників транспортом, і дуже вдячні, що там пішли назустріч. Тепер токарівець має можливість регулярно їздити в обласний центр на життєво необхідну йому процедуру.

Турбуються у сільській раді і про самотніх односельців похилого віку. Їм вже роздали 16 продуктових наборів, які придбали за кошти із сільського бюджету. Місцевий благодійник придбав продукти для сім’ї інвалідів.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

06 квітня 2020 року представниками Станіславської сільської ради спільно зі співробітниками національної поліції проведена вибіркова перевірка осіб, які знаходяться на самоізоляції після прибуття із-за кордону. Порушень карантинного режиму вказаними особами не виявлено, їх самопочуття добре.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Білозерська селищна рада разом з волонтерами повторно організовує благодійну акцію зі збору продуктів для малозабезпечених мешканців громади. У четвер, 9 квітня, з 8.00 до 17.00 год приносьте продукти до селищної ради. Тут їх розсортують і передадуть потребуючим.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
03 квітня 2020 року, мобільна робоча група завітала до 25 людей поважного віку села Новотягинка з продуктовими наборами, що надані ФГ "Дубіна". Також були безкоштовно роздані медичні захисні маски від Токарівської сільської ради, які шиють працівники культури громади та Новотягинського дитячого садочку, матеріалом їх забезпечила сільська рада. На час карантину, цих засобів захисту потрібно немало і їх роздають безкоштовно. А ще у сільській раді долучилися до дезінфекції автобусних зупинок і дитячих майданчиків.

Якщо є нагальна потреба літніх людей в індивідуальних засобах захисту (масках), звертайтеся до сільських бібліотекарів свого населеного пункту:

  • Котенко Оксана Михайлівна - 0996457158;
  • Вовк Леся Юріївна - 0506075047;
  • Комарніцька Жанна Броніславівна - 0954765643.

Робота закладів охорони здоров'я

З 24 березня по 01 квітня 2020 року медичними установами було закуплено дезінфекційних засобів і засобів індивідуального захисту на загальну суму 158,25 тис. грн.

КП “Білозерська центральна районна лікарня” отримала від області:

  • 2000 штук медичних масок
  • 8 штук масок – респіраторів
  • 4 захисних костюмів
  • 50 експрес-тестів на виявлення коронавірусної інфекції

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Херсонська область приєдналася до пілотного проєкту «ЛікиВдома», що реалізується спільно з Сервісом пошуку та доставки ліків Liki24.com. Відтепер жителі районів області матимуть змогу замовити безкоштовну доставку ліків через АТ «Укрпошта».

Щоб отримати безкоштовну доставку, достатньо обрати потрібні ліки на сайті Liki24.com, сформувати замовлення та у способах доставки обрати «Доставка Укрпоштою». Сайт Сервісу відразу покаже оптимальну ціну на обрані ліки, яка, за статистикою Liki24.com, в середньому до 30% нижче ніж на полицях аптек. Крім того, безкоштовна доставка діятиме також на замовлення медикаментів в рамках державної програми «Доступні ліки».

Також в рамках програми «Ліки вдома» також можна оформити замовлення за номером телефону (068) 296-14-52. Водночас, діє онлайн-служба підтримки для допомоги з оформлення замовлень.

Користувачі можуть отримувати свої посилки як на відділеннях Укрпошти, так і адресно до дверей. Терміни доставки відповідають нормам експрес-відправлень.

Виняток до замовлення складають медикаменти, що вимагають спеціального температурного режиму зберігання, або входять до переліку наркотичних, психотропних засобів і прекурсорів, а також є сильнодіючими і отруйними лікарськими засобами.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
️ Українські бізнесмени долучилися до соціальної кампанії МОЗ #ПідтримуюЛікарів та запустили платформу, де кожен може допомогти українським медикам, які заразилися при виконанні своїх обов'язків коронавірусною інфекцією. За перші 5 днів існування проекту вдалося зібрати вже 5 млн гривень. Для отримання допомоги необхідно залишити заявку на сайті helpdoctors.com.ua, підтвердити статус медичного працівника та діагноз COVID-19. Зараз українські лікарі як ніколи потребують підтримки та добрих слів. Подякувати їм за самовіддану роботу - найменше, що може зробити кожен з нас.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

В Україні готова почати роботу служба аеромедичної евакуації. Це 8 повітряних суден (три з них належать Державній службі з надзвичайних ситуацій і п’ять - Національній гвардії України), які у складних випадках можуть госпіталізувати хворих до закладів охорони здоров’я та провести реанімаційні заходи на території України.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Усі амбулаторії району мають робочі мобільні телефони, за якими лікар надасть вам кваліфіковану допомогу і вирішить питання, чим і де лікуватись:

  • Миролюбівська амбулаторія - 066-909-77-62
  • Білозерська амбулаторія - 066-909-76-99
  • Станіславська амбулаторія - 066-909-76-98
  • Дар’ївська амбулаторія - 066-909-76-97
  • Чорнобаївська амбулаторія - 066-909-76-83
  • Киселівська амбулаторія - 099-735-79-04
  • Велетенська амбулаторія - 099-735-78-98
  • Посад-Покровська амбулаторія - 066-909-77-36
  • Музиківська амбулаторія - 067-819-17-89
  • КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Білозерського району» - 066-052-29-41


На цілодобовій Урядовій «гарячій лінії» 15-45 оператори готові консультувати населення щодо питань, які стосуються коронавірусу.

Робота закладів освіти

В закладах освіти району до 24 квітня 2020р. освітній процес переведено з очної форми навчання на дистанційну форму.

Структуру навчального року та форми організації навчання, зокрема і під час карантину, визначає педагогічна рада закладу освіти. Під час визначення структури і форм навчання педрада має орієнтуватись на освітню програму, навчальний план, вікові особливості учнів, їхній фізичний, психічний та інтелектуальний розвиток, особливості регіону тощо. Орієнтиром мають бути державні стандарти загальної середньої освіти.

Так, під час карантину навчальний матеріал може бути освоєно за допомогою дистанційного навчання. Після карантину – через ущільнення матеріалу з організацією повторення окремих тем.

Також, незважаючи на карантин, учні мають бути переведені до наступного класу та отримати свідоцтва досягнень, а випускники – документи про освіту.

Нагадаємо, 6 квітня для учнів 5-11 класів з усієї країни стартував проект «Всеукраїнська школа онлайн» – уроки з 11 предметів, які за чітким розкладом транслюватимуть українські телеканали та YouTube-канал Міністерства освіти і науки.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Через карантин школи зможуть приймати документи для зарахування у перший клас онлайн або переносити термін їхнього прийому залежно від карантину. Відповідне роз’яснення оприлюднено на сайті МОН.

Рішення про гнучкий режим прийому документів на час карантину може прийняти засновник закладу загальної середньої освіти. Зокрема, засновник може дозволити подавати документи в сканованій формі електронною поштою без електронного цифрового підпису. Вхідні документи, отримані у такий спосіб, реєструються окремо від інших документів із зазначенням електронної адреси відправника і адресата.

Згідно з Порядком зарахування, відрахування та переведення учнів до державних та комунальних закладів освіти для здобуття повної загальної середньої освіти, терміни прийому документів для зарахування до закладу визначають органи місцевого самоврядування та місцеві органи виконавчої влади. При цьому термін прийому заяв не може бути меншим за один місяць.

Інформацію про терміни прийому документів та способи їхнього подання має бути оприлюднено впродовж двох робочих днів з дня прийняття відповідного рішення. Заклади освіти або їхні засновники мають опублікувати її на власних вебсайтах.

Робота служб та установ

Рятувальники Служби 101 продовжують нести чергування на постах санітарного контролю разом з поліцейськими та медиками. Станом на 06.04.2020 року в області діють 12 таких постів на в’їздах та виїздах з м.Херсона у різних напрямках та в деяких районах області. Від обласного відомства ДСНС залучено 6 одиниць техніки та 5 палаток. На чергуванні знаходяться 19 чоловік особового складу. Під час зупинки транспортних засобів з метою перевірки стану здоров’я, рятувальники проводять роз’яснювальну роботу з громадянами

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Держава допоможе виплачувати зарплату найманим працівникам малого бізнесу під час карантину

Підтримка роботодавців та працівників сфери малого та середнього підприємництва, які скоротили чи припинили діяльність в умовах протидії коронавірусній хворобі COVID-19, є одним із основних положень прийнятого законопроекту #3275.

Законом введено поняття часткового безробіття на період дії обмежувальних заходів, встановлених Кабінетом Міністрів України для запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби. Допомога по частковому безробіттю надаватиметься роботодавцям із числа суб’єктів малого та середнього підприємництва.

Задля її отримання необхідно звернутись до територіального органу центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері зайнятості населення та трудової міграції (Центру зайнятості), за місцем реєстрації його як платника єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та подати наступні документи:

  • заяву у довільній формі;
  • копію наказу із зазначенням дати початку зупинення (скорочення) виробництва та переліком карантинних заходів;
  • відомості про працівників, у яких виникло право на допомогу по частковому безробіттю;
  • довідку про відсутність заборгованості з виплати заробітної плати та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Право на допомогу по частковому безробіттю мають застраховані особи, з якими роботодавцем оформлено трудові відносини.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Головне управління Пенсійного фонду в Херсонській області роз'яснює

01 квітня 2020 року Урядом прийнято постанову №251 «Деякі питання підвищення пенсійних виплат і надання соціальної підтримки окремим категоріям населення у 2020 році»

Згідно з нею з 01.04.2020 особам, яким виповнилося 80 років і більше та у яких загальний розмір пенсійних виплат не досягає розміру 9205,19 грн (розмір середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески та яка враховується для обчислення пенсії за 2019 рік) до пенсії встановлюється щомісячна компенсаційна виплата в розмірі до 500,00 грн.

Тобто, починаючи з 1 квітня, у вищезазначених осіб розмір пенсії разом з компенсаційною виплатою та надбавками, підвищеннями, зокрема пенсією за особливі заслуги перед Україною за результатами перерахунку не повинен перевищувати 9205,19 грн. При цьому, немає ніякого значення за яким Законом людині призначено пенсію.

Для 80-ти річних осіб і старше, що отримують пенсію за Законом України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», при наявності страхового стажу у чоловіків – 25 років, у жінок – 20 років, за результатами перерахунку з 01.04.2020 розмір пенсії з урахуванням компенсаційної виплати та надбавками і підвищеннями (крім пенсії за особливі заслуги перед Україною) не може бути меншим ніж 2600,00 грн. Пенсія за особливі заслуги перед Україною у цьому випадку нараховується понад 2600,00 грн.

Щомісячна компенсаційна виплата особам, які отримують пенсію та досягли 80-річного віку після 1 квітня 2020 року, встановлюється і виплачується з дати досягнення зазначеного віку.

Також, Постановою №251 визначено, що з 1 травня поточного року буде здійснено перерахунок пенсій відповідно до частини другої статті 42 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» шляхом збільшення показника середньої заробітної плати в Україні, яка враховувалася для призначення пенсії, на 11%. Тобто, буде проведено чергове осучаснення пенсійних виплат.

Постановою №251 затверджено і Порядок виплати одноразової грошової допомоги у зв’язку з негативними наслідками поширення на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, у сумі 1000,00 грн. Згідно з цим порядком одноразова допомога надаватиметься, зокрема, особам, загальний розмір пенсій яких з урахуванням надбавок і підвищень, встановлених законодавством, станом на 1 квітня 2020 року не перевищує 5000,00 грн.

Нарахування та виплата одноразової грошової допомоги буде проведена у квітні поточного року після внесення Верховною Радою України відповідних змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік».

Додаткову інформацію можна отримати за телефоном «гарячої» лінії Головного управління: (0552) 35 39 02 та Білозерського сервісного центру - 0554733639.

Робота суб'єктів господарювання

Мінсоцполітики спільно із Національною мережею продуктових магазинів АТБ із 03 квітня 2020 року розпочинають роботу із забезпечення найбільш вразливих верств населення продуктовими наборами. Орієнтовна вага одного продуктового набору становитиме близько 12 кілограмів. Передбачається, що продуктові набори буде доставлено до продуктових магазинів АТБ в кожному регіоні відповідно до потреби та наданих заявок. Представниками територіальних центрів соціального обслуговування подано 158 заяв: Білозерська ОТГ - 41 заява; Станіславська ОТГ - 97 заяв; Музиківська ОТГ - 20 заяв. Контакти: Сокерчак Н.М., тел. 066 266 68 72, електронна адреса natalichak1102@ukr.net.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Комунальні підприємства, які централізовано подають питну воду населенню, працюють у звичайному робочому режимі. Проте підприємства гостро відчувають несплату абонентами за надані послуги. Комунальні підприємства через соціальні мережі просять громадян вчасно розраховуватися за використану воду.

Музиківське комунальне підприємство змушене інформувати про те, що з часу запровадження карантину значно скоротилося надходження коштів за отримані послуги з водопостачання, а відсоток їх оплати ледь сягає 30% від нарахованого. Якщо протягом наступних двох тижнів ситуація з оплатою не зміниться на краще, підприємству загрожує припинення подачі електроенергії і, як результат, повна зупинка виробництва. Цього допустити не можна.

Подібна ситуація в КП "Надія" Станіславської ОТГ, ГО "Лагуна" та "Джерело" Федорівської сільської ради.

Комунальники звертають увагу на те, що від платежів громадян напряму залежить робота комунальних підприємств, а отже і безперебійне водопостачання у Ваших домівках. Оскільки, інших джерел надходження коштів, окрім як оплати за спожиті послуги у підприємствах немає, важливо у цій нелегкій ситуації бути відповідальними та вчасно оплачувати за спожиті послуги. В іншому випадку комунальні підприємства будуть змушені обмежити надання послуг з водопостачання в громадах.

Робота правоохороних органів

Для забезпечення карантинних заходів та виявлення порушень відповідних законодавчих актів України, працівники Білозерського відділення поліції працюють у посиленому режимі несення служби.

Поліцейські нагадують, що недотримання карантинних обмежень загрожує порушникам притягненням до адміністративної чи кримінальної відповідальності.

Під час обласної селекторної наради начальник Білозерського відділення поліції ГУ НП в Херсонської області Олексій Войчек повідомив, що було складено 6 протоколів з недотримання карантинних обмежень на території району.

6 квітня 2020р. під час патрулювання працівники Білозерського відділення поліції склали 2 адмінпротоколи за перебування у громадському місці без маски чи респіратора. З метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби Covid-19, від 6 квітня, набули чинності значно суворіші правила карантину. Відтепер заборонені прогулянки у парках і скверах, не можна пересуватися групами більше двох осіб або перебувати у громадських місцях без маски чи респіратора, або без документів. Людей старше 60 років на час карантину уряд зобов’язав до самоізоляції. Категорично заборонено самовільно залишати місця обсервації (ізоляції).

Інформація для благодійників

Розрахунковий рахунок для перерахування коштів з метою забезпечення засобами захисту та медичного обладнання, що необхідні для транспортування контактних осіб з ознаками респіраторних інфекцій, їх ізоляції та подальших дій щодо недопущення поширення інфекції та забезпечення підтримки життєдіяльності хворого за такими платіжними реквізитами:

КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Білозерського району» (скорочена назва – КНП “ЦПМСД Білозерського району”)
Код ЄДРПОУ 38637457
рахунок UA 873524790000026004052215187
АТ КБ “Приватбанк,” МФО 352479
Призначення платежу:благодійні внески
Телефон для довідок (05547) 33-9-79, головний лікар Чорі Ірина Василівна

Комунальне Підприємство «Білозерська центральна районна лікарня» (скорочена назва – КП «Білозерська ЦРЛ»)
Код ЄДРПОУ 02003929
рахунок UA 528201720314251001301039304
Державна казначейська служба України м.Київ, МФО 820172
Призначення платежу:благодійні внески
Телефон для довідок (05547) 33-8-11, головний лікар Доманський Дмитро Сергійович

Працівники Музиківської амбулаторії просять не довіряти незнайомцям, які під дворами збирають гроші «на коронавірус», а при бажанні допомогти амбулаторії переказувати кошти на офіційний рахунок установи:

Отримувач (найменування організації): КНП МУЗИКІВСЬКА АЗПСМ
Код отримувача: 41769365
Назва банку: ХЕРСОНСЬКА ФIЛIЯ АТ КБ "ПРИВАТБАНК"
Рахунок отримувача у форматі IBAN: UA033524790000026002052226952
в АТ КБ “Приватбанк” МФО 352479

Важлива інформація


Для вас зібрані корисні контакти для звернень під час карантину:

  • Офіційний веб-сайт МОЗ http://www.moz.gov.ua/
  • Офіційна сторінка МОЗ у Facebook https://www.facebook.com/moz.ukr/
  • Офіційний телеграм-канал Міністерства Коронавірус_інфо (Скорочена назва - @COVID19_Ukraine)
  • Telegram-бот МОЗ із відповідями на найпоширеніші питання про коронавірус @COVID19_Ukraine_Bot
  • Гаряча лінія по коронавірусу – 0 800 505 201
  • Відповіді на основні запитання про COVID-19 – www.covid19.com.ua
  • Швидка медична допомога – 103
  • Гаряча лінія МОЗ – 1677
  • Якщо у вас до сих пір немає сімейного лікаря, то Вам сюди – 1687
  • Урядова гаряча лінія – 1545
  • Гаряча лінія для тих, хто прибув в Україну – 551
  • Лікарі, які дають слушні поради – 1583 та 044 235 0101
  • Безоплатна правова допомога – 0 800 213 103

Дотримуйтесь рекомендацій профілактики та режиму карантину.
Будьте здорові!


Довідково:

Координаційний офіс безпеки в Білозерському районі створений в рамках проекту “Безпечні та правоспроможні ОТГ Білозерського району Херсонської області“, що реалізує громадська організація “Білозерський центр регіонального розвитку” у партнерстві з Херсонським місцевим центром з надання БВПД, Станіславською сільською радою, Музиківською сільською радою, Білозерською селищною радою, Білозерським відділенням поліції, Координаційним офісом безпеки в м.Татарбунари при Одеській обласній організації КВУ за фінансової підтримки міжнародного фонду “Відродження“.

Фахівці офісу безпеки надають представникам влади, громадськості, поліції практичну, методичну та консультаційну допомогу у вирішенні питань щодо реалізації безпекових ініціатив, розвивають лідерство та людський потенціал в громаді. Офіс безпеки є платформою для формування безпечного середовища в громадах району.

Координаційний офіс безпеки при громадській організації “Білозерський центр регіонального розвитку” працює в дистанційному режимі і для отримання правової допомоги просимо звертатися за телефоном (095) 087-48-60.

З 23 березня 2020 року і до завершення карантину Білозерське бюро правової допомоги Херсонського місцевого центру з надання БВПД призупиняє особистий прийом громадян та надання адресної правової допомоги і повністю переходить на надання правових послуг дистанційно. Консультації можна отримати за номером телефону - (05547) 33-2-60 або (068) 364-86-28.

Дайджест підготували Наталія Юшко, Вячеслав Лях, Елла Петренко, Катерина Оксенюк, використовуючи інформацію з офіційних веб-сайтів органів влади, офіційних сторінок у соц.мережах та матеріали районної газети "Придніпровська зірка"

З попередніми дайджестами можна ознайомитися тут:
дайджест від 23 березня 2020р.
дайджест від 26 березня 2020р.
дайджест від 31 березня 2020р.
дайджест від 03 квітня 2020р.



Дописати коментар

0 Коментарі