Координаційний офіс безпеки в Білозерському районі інформує про протидію коронавірусу (станом на 24.04.20р.)


Команда Координаційного офісу безпеки в Білозерському районі підготувала дайджест щодо ситуації з поширенням епідемії коронавірусу та діяльності місцевих органів влади, служб та установ в Білозерці та районі станом на 24 квітня 2020р.

Оперативна інформація про стан поширення коронавірусної інфекції в області

За даними Центру громадського здоров’я, станом на 9:00 24 квітня в Україні 7170 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 187 летальних, 504 пацієнти одужали. За добу зафіксовано 578 нових випадків.

Наразі коронавірусна хвороба виявлена:
  • Вінницька область — 353 випадки;
  • Волинська область — 188 випадків;
  • Дніпропетровська область — 186 випадків;
  • Донецька область — 21 випадок;
  • Житомирська область — 304 випадки;
  • Закарпатська область — 230 випадків;
  • Запорізька область — 146 випадків;
  • Івано-Франківська область — 644 випадки;
  • Кіровоградська область — 258 випадків;
  • м. Київ — 1059 випадків;
  • Київська область — 451 випадок;
  • Львівська область — 282 випадки;
  • Луганська область — 27 випадків;
  • Миколаївська область — 99 випадків;
  • Одеська область — 161 випадок;
  • Полтавська область — 161 випадок;
  • Рівненська область — 396 випадків;
  • Сумська область — 89 випадків;
  • Тернопільська область — 499 випадків;
  • Харківська область — 101 випадок;
  • Херсонська область — 77 випадків;
  • Хмельницька область — 61 випадок;
  • Чернівецька область — 1140 випадків;
  • Черкаська область — 220 випадків;
  • Чернігівська область — 17 випадків.
Дані з тимчасово окупованих територій АР Крим, Донецької, Луганської областей та міста Севастополя відсутні.

На амбулаторному лікуванні 4 862 пацієнта, з них 372 дитини. Усього госпіталізовано 2 308 осіб, з них 103 дитини та 223 медпрацівники. На апараті штучної вентиляції легенів знаходиться 100 людей, у тому числі одна дитина.

Внаслідок ускладнень, викликаних хворобою, померли 187 людей, з них 94 чоловіки та 93 жінки. Серед померлих переважають особи віком від 50-ти років (85%).

Загалом 504 людини вже одужали — повторне лабораторне дослідження не виявило вірусу в організмі.

Дослідження проводилися вірусологічною референс-лабораторією Центру громадського здоров’я України, а також обласними лабораторіями. Станом на ранок 23 квітня 2020 року до Центру надійшло 1409 повідомлень про підозру на COVID-19. Всього з початку 2020 року надійшло 21058 повідомлень про підозру на COVID-19.

**************************** 

За останню добу Херсонський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України провів 291 дослідження на виявлення коронавірусу за методом ПЛР, і ЖОДНОГО нового випадку станом на 23 квітня НЕ ЗАФІКСОВАНО!

Крім того, ще одне одужання - це медична працівниця з Голопристанського району.

Тож за весь час боротьби з коронавірусом у Херсонській області лабораторно підтверджено 77 випадків, з них: вже 11 осіб одужали, та, на жаль, один випадок – летальний.

**************************** 

Інформація по Білозерському району, станом на 24.04.2020 року:

  • знаходяться на самоізоляції - 177 осіб
  • закінчився термін дії самоізоляції у 117 осіб
  • в обсервації - (обов'язкова ізоляція після перетину кордону) - перебуваючих немає
  • хворих на коронавірус - 1 особа (Жінка, 44 роки з с.Чорнобаївка, яка нещодавно повернулася з Києва. Госпіталізована до обласної інфекційної лікарні. Стан задовільний). Всіх осіб, які контактували з хворою на COVID-19 обстежено. Методом ПЛР досліджено 11 проб, які відібрані у контактних осіб, всі виявились негативними. 
  • у медичних закладах району всім хворим на пневмонію беруть біоматеріал та відправляють для тестування методом ПЛР
  • хворих на ГРВІ (за тиждень) - 174 осіб
Створено дві мобільні бригади для взяття біоматеріалу у пацієнтів на базі Чорнобаївської та Дар’ївської амбулаторій ЗПСМ, відібрано у 24 осіб проби на виявлення коронавірусної інфекції методом ПЛР.

Закуплено дистанційні термометри (пірометри) для вимірювання температури тіла по одному на кожну амбулаторію.

Для медичних закладів району закуплено додатково антисептики та дезінфікуючі засоби в розмірі місячної потреби.

В наявності у КП "Білозерська ЦРЛ" 6 апаратів ШВЛ, 2 з них вартістю 2,7 млн. грн., передав колишній житель смт Білозерки, Валерій Кодецький президент інвестиційно-девелоперської компанії City One Development (м. Київ).

Працює районний антикризовий штаб із забезпечення населення груп ризику гуманітарною допомогою в умовах карантину.

Call -центр районного антикризового штабу
  • Районний штаб – Людмила 098 922 1971
  • Білозерська ОТГ – Андрій 050 280 1125
  • Станіславська ОТГ – Максим 099 032 8631
  • Музиківська ОТГ – Ірина 050 709 5306

**************************** 

Мапа розповсюдження COVID-19 на території Херсонської області
Ви можете відстежувати поширення захворюваності COVID-19 на Херсонщині за допомогою електронної мапи – https://www.google.com/maps/d/viewer…

Нагадуємо, що більшість випадків захворювання на Херсонщині виникли із-за контакту з хворими на коронавірус людьми, тож просимо вас без зайвої потреби не виходити на вулицю, зменшити коло своїх контактів та дотримуватись всіх умов карантину.

**************************** 

Триває робота Антикризового штабу Херсонської області.
Залучається допомога від меценатів, благодійників та громадських організацій.

Сьогодні до Києва прибув транспортний літак Ан-225 «Мрія» з гуманітарною допомогою для України. Вже завтра на Херсонщину прибуде додаткова партія засобів індивідуального захисту для медичних працівників, яку Херсонщина отримує від Президента України Володимира Зеленського та Офісу Президента України.

20 млн 030 тис. грн вже зібрано за підтримки великого, середнього та малого бізнесу. З них залучено 3 млн 970 тис. грн у вигляді продовольчого забезпечення, засобів індивідуального захисту для незахищених верств населення.

Робота органів влади


Кабінет Міністрів України продовжив дію карантину до 11 травня 2020 року. Відповідне рішення прийняте на засіданні Уряду 22 квітня.

“Передбачається продовження терміну дії карантину до 11 травня 2020 року. Разом з цим пропонується дозволити перевезення в міському транспорті осіб, які виявили бажання бути донорами крові, а також залучати до роботи окремих категорій працівників без проходження обов’язкового профілактичного огляду, термін якого припав на період карантину”, - зазначив Максим Степанов.

Крім того, як підкреслив Міністр охорони здоров’я, постановою Уряду затверджується Порядок проведення протиепідемічних заходів, пов’язаних із самоізоляцією особи, а саме: включення осіб, які перебувають на самоізоляції, у додаток Міністерства цифрової трансформації “Дія”.

**************************** 

Кабінетом Міністрів України прийнято рішення щодо забезпечення додаткових соціальних гарантій на період карантину для фізичних осіб-підприємців, які мають дітей, та людей, які втратили роботу та зареєструвались у центрі зайнятості як безробітні.

Відповідну постанову „Деякі питання соціальної підтримки сімей з дітьми”, розроблену Міністерством соціальної політики, прийнято на засіданні Уряду 22 квітня 2020 року.

„Люди втрачають засоби для існування. Тому ми пропонуємо додаткові програми соціальної підтримки для сімей з дітьми в період карантину”, - зазначила Міністр соціальної політики Марина Лазебна.

Рішенням Уряду запроваджено виплату допомоги на дітей фізичним особам-підприємцям, які належать до першої і другої групи платників єдиного податку та сплачували єдиний соціальний внесок, на період карантину та на один місяць після дати його відміни.

Така допомога надаватиметься на кожну дитину до 10 річного віку у розмірі прожиткового мінімуму (для дітей віком до 6-ти років – 1 779 грн; для дітей віком від 6-ти до 10-ти років – 2 218 гривень).

Також для громадян, які втратили роботу або не мають можливості працевлаштуватися під час карантину, спрощено доступ і надано можливість отримати державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям, яка в свою чергу передбачає і доплати на кожну дитину.

Середньомісячний розмір допомоги для малозабезпеченої сім’ї, в якій виховуються неповнолітні діти, становитиме від 2800 до 3020 гривень.

Рішенням Уряду збільшено з двох до трьох місяців термін простроченої заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг одержувачами житлових субсидій та пільг, за наявності якої житлова субсидія не призначається.

**************************** 

Білозерська районна державна адміністрація

22 квітня 2020 року відбулася XLI позачергова сесія районної ради сьомого скликання. Основною метою засідання було затвердження районної програми протидії поширенню гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом, у Білозерському районі на 2020 рік, яку представив головний лікар КП «Білозерська ЦРЛ» Дмитро Доманський.

Про внесення змін до районного бюджету, необхідних для здійснення підтримки окремих закладів та заходів у системі охорони здоров’я, бюджетних установ району, а також щодо отримання субвенції на цільові видатки для лікування хворих на цукровий діабет у сумі 1 180 100 гривень доповів начальник фінансового управління райдержадміністрації Геннадій Маханько.

**************************** 

Голова райдержадміністрації Андрій Неділько, голова районної ради Аліна Науменко, начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту райдержадміністрації, директор КУ «Районний центр по обслуговуванню закладів освіти», секретар Білозерської ОТГ, начальник відділу освіти Білозерської ОТГ та інші взяли участь в обговоренні шляхів вирішення актуальних питань освітньої галузі на селекторній нараді, яка відбулась 23 квітня 2020 року.

На порядку денному було розглянуто такі питання:

  • Про забезпечення своєчасного використання цільових освітніх субвенцій.
  • Виплата заробітної плати педагогічним працівникам.
  • Щодо переведення педагогічних працівників, яким виплачується пенсія за віком, з безстрокових трудових договорів на строкові.
  • Щодо укладання контрактів з директорами закладів загальної середньої освіти.
  • Щодо мережі закладів загальної середньої освіти.
  • Щодо центрів професійного розвитку педагогічних працівників.
  • Про організацію літнього оздоровлення та відпочинку дітей у 2020 році.
  • Обстеження пацієнтів з підозрою на коронавірус та контактних осіб методом ПЛР.
  • Щодо прийняття відповідних рішень органами місцевого самоврядування стосовно прийняття змін до місцевих бюджетів, зокрема отримання видатків на відшкодування вартості препаратів інсуліну аптечними закладами.

****************************

Комісія з питань ТЕБ та НС провела позачергове засідання

Голова районної державної адміністрації Андрій Неділько провів позачергове засідання районної постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Під час засідання розглянуто питання про запровадження додаткових обмежувальних заходів, зокрема щодо богослужінь під час свят та пересування та перебування громадян в громадських місцях у період вихідних і Великодніх святкових днів на території Білозерського району.

Зокрема обговорено питання про звернення до всіх залучених служб, у розрізі селищної, сільських рад, керівників релігійних конфесій та мешканців Білозерського району щодо дотримання передбачених карантинних та протиепідемічних заходів, а також про відповідальність за порушення вимог законодавства України та рішень органів місцевого самоврядування з питань боротьби з інфекційними хворобами під час Великодніх святкових днів.

Рішення районної постійної комісії з питань ТЕБ та НС є обов’язковим для всіх підприємств, установ та організацій, а також фізичних осіб, які розташовані, здійснюють діяльність, або проживають на території Білозерського району.

Органи місцевого самоврядування

Музичани дякують кожному, хто в непростий час фінансово та матеріально допоміг КНП«Музиківська амбулаторія ЗПСМ».

Підтримки медицині в Музиківській громаді надали:

Шнирук О.П. (ТОВ «Укравіт Агро»), ПП «ТІН СЕРВІС» Іванов В.К., Короленко В.М.(Департамант охорони здоров'я ХОДА), Чірков А.О. (ПрАТ «Агрохолдинг Авангард»), Махонін В.М., Валіков О.М., Палівода Т.О., Чепура М.П., Бутрій Д.С. (Херсонська обласна рада), о.Іаков (Я.Болінському), Крохмаль В.З. (Ніженський консервний завод).

Нагадуємо, що амбулаторія має власний благодійний рахунок. Отримані кошти, використовуються для придбання необхідних медичних препаратів та засобів індивідуального захисту.

****************************

Згідно протоколу №6 від 17.04.2020р. засідання сільської комісії з питань техногенно – екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій:

Закрити на території Федорівської сільської ради території кладовищ (у с.Федорівка та Ульянівка) для відвідування в період з 20 квітня по 03 травня 2020 року (крім обрядів поховань, з дотриманням карантинних заходів безпеки).

Звернення сільського голови щодо виконання умов карантину на території Федорівської сільської ради

****************************

Станом на 21 квітня, продовжується робота по доставці продуктових наборів пенсіонерам, яким виповнилося 75 років та особам з обмеженими можливостями. Продуктові набори придбані за кошти сільського бюджету. Загалом 114 осіб Токарівської громади вже отримали продуктові набори.

Токарівська сільська рада закупила медичні захисні маски (1000 шт.), які за потреби безкоштовно отримують мешканці громади.

Захисні маски можна отримати за номерами телефонів:

• Токарівка - вівторок та п’ятниця (сільська рада) - 0990511785 (Марина Володимирівна Криворучко); 0950003485 (Оксана Володимирівна Дідичук).

• Новотягинка - вівторок та п’ятниця (бібліотека) - 0506075047 (Леся Юріївна Вовк).

• Іванівка - вівторок та п’ятниця (бібліотека) - 0954765643 (Жанна Броніславівна Комарніцька).

****************************

Сьогодні, очільник району Андрій Неділько разом з Чорнобаївським сільським головою Ігорем Дударем та його заступником Євгеном Родіоновим провели інспектування будівництва амбулаторії загальної практики сімейної медицини в с.Чорнобаївка, яка фінансується за рахунок державної субвенції на розвиток сільської медицини. На даний час готовність об’єкта складає майже 80%.

Робота закладів охорони здоров'я

Результати брифінгу Міністра охорони здоров'я Максима Степанова за 23 квітня:

В Україні за минулу добу зафіксовано 578 нових випадків захворювання на коронавірусну інфекцію. Це новий антирекорд захворюваності через порушення карантину у Вербну неділю та на Великдень.

За останню добу проведено 5283 тестування методом ПЛР.

МОЗ контролює ситуацію щодо отримання коштів усіма закладами охорони здоров’я України для нарахування доплат з надбавкою до 300% медикам, які працюють з хворими на COVID-19.

24 квітня на позачерговому засіданні Уряду МОЗ планує прийняти постанову, яка остаточно врегулює та введе “пакет COVID-19”, де передбачено 300% заробітної плати всім без винятку медичним працівникам, які працюють з коронавірусною хворобою.


Згідно із законодавством України, керівництво кожного органу місцевого самоврядування може встановлювати доплати медикам комунальних підприємств, які працюють з пацієнтами з підозрою на COVID-19 та хворими на неї.

Проект “Електронного лікарняного” - спільна робота МОЗ та Мінсоцполітики. В березні було підписано тимчасовий порядок, затверджений Кабміном. Але наразі у системі є технічні проблеми та затримки, які виникли в тому числі через ситуацію з COVID-19

****************************
Медичні працівники первинної ланки постійно знаходяться на телефонному зв’язку з пацієнтами та жителями району


  • 066-909-76-99 Білозерська АЗПСМ
  • 066-909-76-98 Станіславська АЗПСМ
  • 066-909-76-97 Дар`ївська АЗПСМ
  • 066-909-76-83 Чорнобаївська АЗПСМ
  • 099-735-79-04 Киселівська АЗПСМ
  • 099-735-78-98 Велетенська АЗПСМ
  • 066-909-77-36 Посад -Покровська АЗПСМ
  • 066-909-77-62 Миролюбівська АЗПСМ
  • 066-052-29-41 КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Білозерського району»

Шановні жителі району, просимо вас не панікувати, дотримуватись вимог карантину без необхідності не залишати домівки дотримуватись соціальної дистанції в громадських місцях носити медичну маску дотримуватись гігієни миття рук; респіраторного етикету вести здоровий спосіб життя, не палити, збалансовано харчуватись.

У разі виникнення симптомів гострого респіраторного захворювання негайно телефонувати своєму сімейному лікарю.

Робота закладів освіти

Заклади освіти продовжують працювати з використанням технологій дистанційного навчання.

“Карантин продовжено, а це означає, що ми маємо бути готові до завершення навчального року дистанційно. МОН надало роз’яснення для всіх закладів освіти та публікує рекомендації на офіційних ресурсах”, – зазначила т.в.о. Міністра освіти і науки Любомира Мандзій.

МОН вже опублікувало рекомендації щодо завершення навчального року та оцінювання. Так, в умовах використання технологій дистанційного навчання педради шкіл мають самостійно визначати особливості організації освітнього процесу і завершення навчального року.

Оформлення свідоцтв про здобуття базової середньої освіти, свідоцтв досягнень, табелів навчальних досягнень учнів має бути завершено не пізніше 15 червня 2020 року. Учням 1-8-х і 10-х класів, які не планують навчатися в іншому закладі освіти, рекомендовано надіслати копії відповідних документів електронною поштою або в інший спосіб, а оригінал документа вручити у вересні 2020-2021 н. р.

У календарно-тематичному плануванні на 2020-2021 навчальний рік Міністерство рекомендує збільшити час на узагальнення та закріплення матеріалу за попередній навчальний рік, а у 2-11-х класах провести вхідне діагностування рівня знань учнів за 2019-2020 н. р.

Інформацію про всі зміни в освітніх процесах, які відбуваються через карантин та відповіді на найбільш поширені запитання можна знайти на спеціальному інфоресурсі – http://mon-covid19.info/schools

Робота служб та установ

19 квітня силами обласної Держслужби з надзвичайних ситуацій здійснено 85 залучень до заходів з запобігання поширенню захворюваності на коронавірусну хворобу. Проведено обробку 98-ми об’єктів соціальної сфери та 38 км доріг у м. Херсоні та області. Загалом від початку карантину оброблено 3512 об’єкти, 1106 км доріг, 65-ти транспортних засобів.

Також рятувальники продовжують щоденне оповіщення громадян на спеціальних автомобілях через гучномовці, роз’яснюючи основні правила поведінки на час карантину. За минулу добу здійснено 50 таких виїздів, охоплено 24-ти населених пункти.

Рятувальники Білозерського районного сектору ГУ ДСНС України в Херсонській області 20 квітня 2020 року провели дезінфекцію вулиць районного центру.

****************************

Обласною комісією ТЕБ і НС було прийнято рішення про закриття кладовищ в області на час поминальних днів – з 20 квітня по 3 травня. Проведення обрядів поховань дозволяється з дотриманням заходів особистої безпеки.

А відвідати могили можна буде після карантину, на Троїцьку батьківську суботу – 6 червня.

****************************

Пенсіонери у квітні отримають грошову допомогу у розмірі 1000 грн

23 квітня 2020 року Головним управлінням Пенсійного фонду України в Херсонській області здійснено фінансування одноразової грошової допомоги в сумі 1000 грн за рахунок коштів Державного бюджету України.

Відповідно до порядку, затвердженого постановою Уряду від 01.04.2020 №251, уповноважені банки повинні забезпечити зарахування коштів одержувачам одноразової грошової допомоги не пізніше наступного операційного дня після надходження коштів. АТ “Укрпошта” розпочне доставку та виплату одноразової грошової допомоги одержувачам пенсій з 24 квітня поточного року.

Вищезазначену виплату до кінця квітня отримають 261 309 пенсіонерів Херсонської області, загальний розмір пенсій яких з урахуванням надбавок та підвищень менше ніж 5 тис. гривень.

На фінансування та доставку одноразової грошової допомоги спрямовано 262,9 млн гривень.

Робота суб'єктів господарювання

Підприємців I та II груп на час карантину пропонують звільнити від єдиного податку. Законопроектом № 3352 пропонується тимчасово, протягом періоду з 1 березня по 31 травня 2020 року, звільнити підприємців I та II груп від сплати єдиного податку у зв'язку з пандемією COVID-19.

У зв’язку з непрогнозованістю, загальний термін продовження карантину визначити неможливо. У зв’язку з чим, на момент реєстрації вказаного законопроєкту, фізичні особи-підприємці або провадять діяльність зі значними обмеженнями (доставка товарів тощо) або фактично її зупинили.

Дрібні ФОП фактично одномоментно втратили можливість провадити підприємницьку діяльність через введення режиму карантину та пішли у неоплачувану відпустку, що позбавило їх прав на отримання прибутків, проте відповідне врівноваження шляхом надання пільг по сплаті податків вони не отримали. Такий несумірний тиск може призвести до суттєвого погіршення матеріального стану населення, припинення діяльності великої кількості підприємців та зростання безробіття, а відтак і збільшення навантаження на Держбюджет через необхідність забезпечення гарантованих державою соціальних гарантій таким особам.

Тому, враховуючи, що фізичні особи-підприємці не в змозі сплачувати єдиний податок, через відсутність доходів, що в будь-якому випадку призведе до відсутності надходжень від цього податку, варто застосувати механізм, передбачений статті 295.5 Податкового Кодексу України, що стосується сплати податку під час відпустки.

Робота правоохороних органів

У зв’язку з карантинними заходами, люди більше часу стали проводити вдома з родичами та близькими людьми. Разом із цим збільшився ризик випадків сімейного насильства.

Карантин не може бути виправданням для таких правопорушень, тому дуже важливо не терпіти та звертатись до поліції.

Щоб запобігати випадкам насильства в сім’ї та нагадати правила захисту в умовах карантину, патрульні розповсюдили інформаційні буклети, в яких кожен може знайти для себе корисну інформацію.

Ставши свідком домашнього насильства, ви можете:


  • натиснути на дзвінок або постукати у двері (дати зрозуміти агресору, що його дії є неприпустимими, або ж просто відволікти спитати якусь дрібничку, щось позичити);
  • зателефонувати до поліції (це може бути анонімне звернення, проте завжди ефективніше, якщо заявник має можливість особисто повідомити про всі деталі);
  • поговорити з постраждалою особою та дати їй контакти "гарячих ліній", соціальних служб, притулків, центрів психологічної допомоги постраждалим;
  • у разі звернення поліцейських або працівників соціальних служб за свідченнями не відмовлятись та не приховувати інформацію;
  • обрати інший безпечний для вас варіант втручання.

Зауважимо, що кривдник несе відповідальність за вчинення домашнього насильства за ст. 173-2 (Вчинення насильства в сім’ї) КУпАП та ст. 126-1 (Домашнє насильство) ККУ.

Інформація для благодійників

Розрахунковий рахунок для перерахування коштів з метою забезпечення засобами захисту та медичного обладнання, що необхідні для транспортування контактних осіб з ознаками респіраторних інфекцій, їх ізоляції та подальших дій щодо недопущення поширення інфекції та забезпечення підтримки життєдіяльності хворого за такими платіжними реквізитами:

КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Білозерського району» (скорочена назва – КНП “ЦПМСД Білозерського району”)
Код ЄДРПОУ 38637457
рахунок UA 873524790000026004052215187
АТ КБ “Приватбанк,” МФО 352479
Призначення платежу:благодійні внески
Телефон для довідок (05547) 33-9-79, головний лікар Чорі Ірина Василівна

****************************

Комунальне Підприємство «Білозерська центральна районна лікарня» (скорочена назва – КП «Білозерська ЦРЛ»)
Код ЄДРПОУ 02003929
рахунок UA 528201720314251001301039304
Державна казначейська служба України м.Київ, МФО 820172
Призначення платежу:благодійні внески
Телефон для довідок (05547) 33-8-11, головний лікар Доманський Дмитро Сергійович

****************************
Найменування організації: КНП МУЗИКІВСЬКА АЗПСМ
Код отримувача: 41769365
Назва банку: ХЕРСОНСЬКА ФIЛIЯ АТ КБ "ПРИВАТБАНК"
Рахунок отримувача у форматі IBAN: UA033524790000026002052226952

Важлива інформація

Для вас зібрані корисні контакти для звернень під час карантину:

  • Офіційний веб-сайт МОЗ http://www.moz.gov.ua/
  • Офіційна сторінка МОЗ у Facebook https://www.facebook.com/moz.ukr/
  • Офіційний телеграм-канал Міністерства Коронавірус Інфо (Скорочена назва – @COVID19_Ukraine)
  • Telegram-бот МОЗ із відповідями на найпоширеніші питання про коронавірус @COVID19_Ukraine_Bot
  • Гаряча лінія по коронавірусу – 0 800 505 201
  • Відповіді на основні запитання про COVID-19 – www.covid19.com.ua
  • Швидка медична допомога – 103
  • Гаряча лінія МОЗ – 1677
  • Якщо у вас до сих пір немає сімейного лікаря, то Вам сюди – 1687
  • Урядова гаряча лінія – 1545
  • Гаряча лінія для тих, хто прибув в Україну – 551
  • Лікарі, які дають слушні поради – 1583 та 044 235 0101
  • Безоплатна правова допомога – 0 800 213 103

Дотримуйтесь рекомендацій профілактики та режиму карантину.

Будьте здорові!


Довідково:

Координаційний офіс безпеки в Білозерському районі створений в рамках проекту “Безпечні та правоспроможні ОТГ Білозерського району Херсонської області“, що реалізує громадська організація “Білозерський центр регіонального розвитку” у партнерстві з Херсонським місцевим центром з надання БВПД, Станіславською сільською радою, Музиківською сільською радою, Білозерською селищною радою, Білозерським відділенням поліції, Координаційним офісом безпеки в м.Татарбунари при Одеській обласній організації КВУ за фінансової підтримки міжнародного фонду “Відродження“.

Фахівці офісу безпеки надають представникам влади, громадськості, поліції практичну, методичну та консультаційну допомогу у вирішенні питань щодо реалізації безпекових ініціатив, розвивають лідерство та людський потенціал в громаді. Офіс безпеки є платформою для формування безпечного середовища в громадах району.

Координаційний офіс безпеки при громадській організації “Білозерський центр регіонального розвитку” працює в дистанційному режимі і для отримання правової допомоги просимо звертатися за телефоном (095) 087-48-60.

З 23 березня 2020 року і до завершення карантину Білозерське бюро правової допомоги Херсонського місцевого центру з надання БВПД призупиняє особистий прийом громадян та надання адресної правової допомоги і повністю переходить на надання правових послуг дистанційно. Консультації можна отримати за номером телефону - (05547) 33-2-60 або (068) 364-86-28.

Дайджест підготували Наталія Юшко, Вячеслав Лях, Катерина Оксенюк, використовуючи інформацію з офіційних веб-сайтів органів влади, офіційних сторінок у соц.мережах та матеріали районної газети "Придніпровська зірка"

З попередніми дайджестами можна ознайомитися тут:

дайджест від 23 березня 2020р.
дайджест від 26 березня 2020р.
дайджест від 31 березня 2020р.
дайджест від 03 квітня 2020р.
дайджест від 07 квітня 2020р.
дайджест від 10 квітня 2020р.
дайджест від 14 квітня 2020р.
дайджест від 17 квітня 2020р

Дописати коментар

0 Коментарі