Координаційний офіс безпеки в Білозерському районі інформує про протидію коронавірусу (станом на 14.04.20р.)

Команда Координаційного офісу безпеки в Білозерському районі підготувала дайджест щодо ситуації  з поширенням епідемії коронавірусу та діяльності місцевих органів влади, служб та установ в Білозерці та районі станом на 14 квітня 2020р.

Оперативна інформація про стан поширення коронавірусної інфекції в області

За даними Центру громадського здоров’я, станом на 9:00  14 квітня в Україні 3372 лабораторно підтверджені випадків COVID-19, з них 98 летальних, 119 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 270 нових випадків.

Наразі коронавірусна хвороба виявлена:
  • Вінницька область — 200 випадків;
  • Волинська область — 80 випадків;
  • Дніпропетровська область — 71 випадок;
  • Донецька область — 12 випадків;
  • Житомирська область — 112 випадків;
  • Закарпатська область — 99 випадків;
  • Запорізька область — 89 випадків;
  • Івано-Франківська область — 332 випадки;
  • Кіровоградська область — 144 випадки;
  • м. Київ — 551 випадок;
  • Київська область — 224 випадки;
  • Львівська область — 136 випадків;
  • Луганська область — 3 випадки;
  • Миколаївська область — 5 випадків;
  • Одеська область — 69 випадків;
  • Полтавська область — 26 випадків;
  • Рівненська область — 134 випадки;
  • Сумська область — 74 випадки;
  • Тернопільська область — 280 випадків;
  • Харківська область — 14 випадків;
  • Херсонська область — 34 випадки;
  • Хмельницька область — 22 випадки;
  • Чернівецька область — 546 випадків;
  • Черкаська область — 105 випадків;
  • Чернігівська область — 10 випадків.

Дані з тимчасово окупованих територій АР Крим, Донецької, Луганської областей та міста Севастополя відсутні.

На амбулаторному лікуванні 1 907 пацієнтів. Усього госпіталізовано 1 248 осіб, з них 52 дитини.

Внаслідок ускладнень, викликаних хворобою, померли 98 людей, з них 51 чоловік та 47 жінок. Серед померлих переважають особи віком від 50-ти років (86%).
Д
ослідження проводилися вірусологічною референс-лабораторією Центру громадського здоров’я України, а також обласними лабораторіями. Станом на ранок 14 квітня 2020 року до Центру надійшло 838 повідомлень про підозру на COVID-19. Всього з початку 2020 року надійшло 11974 повідомлення про підозру на COVID-19.

Оперативна інформація про стан поширення коронавірусної інфекції в області.

Жінка, 44 роки з с.Чорнобаївка, яка нещодавно повернулася з Києва. Госпіталізована до обласної інфекційної лікарні. Стан її стабільно важкий, вона отримує кисень. Підключення до апаратів ШВЛ – не потребує!
Працівниками районного штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації наразі проводяться заходи щодо встановлення коло контактних осіб для проведення ПЛР досліджень.
Просимо не панікувати та дотримуватися всіх карантинних правил.

**************************************

Мапа розповсюдження COVID-19 на території Херсонської області
Ви можете відстежувати поширення захворюваності COVID-19 на Херсонщині за допомогою електронної мапи - https://www.google.com/maps/d/viewer…
Нагадуємо, що більшість випадків захворювання на Херсонщині виникли із-за контакту з хворими на коронавірус людьми, тож просимо вас без зайвої потреби не виходити на вулицю, зменшити коло своїх контактів та дотримуватись всіх умов карантину.

**************************************

Обмежувальні заходи потрібні, щоб не допустити масового інфікування, - Віктор Ляшко

Запроваджені Урядом обмежувальні заходи на час карантину, спрямовані на те, щоб запобігти одночасній критичній кількості захворівших людей, які потребуватимуть інтенсивної терапії, і, тим самим не допустити перевантаження на заклади системи охорони здоров’я, як це спостерігається у європейських країнах. На цьому наголосив заступник Міністра охорони здоров’я - головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко під час брифінгу 10 квітня щодо заходів з протидії поширенню коронавірусної інфекції.
«Запроваджені Урядом обмежувальні заходи спрямовані на те, щоб запобігти колапсу інфраструктури та системи охорони здоров’я, а кількість одночасно інфікованих людей коронавірусною хворобою не була занадто високою», - сказав Віктор Ляшко.
За його словами, на сьогодні тестування проводиться всім, хто має симптоми, характерні для коронавірусної хвороби, а також всім, хто повернувся з-за кордону та був у контакті із хворими на COVID-19. 
«Ми маємо чіткі алгоритми і діагностуємо всіх, хто цього потребує, щоб вчасно і якісно виявляти та локалізувати контактних осіб, щоб не було поширення хвороби на території України», - сказав Віктор Ляшко.
Крім того, за його словами, тестуються всі хворі з пневмонією. «Ми тестуємо всі пневмонії, які перебувають в інфекційних лікарнях, а також лікарнях іншого профілю», - зазначив заступник Міністра.
Він додав, що ПЛР-тестування проводиться у всіх випадках з підозрою на коронавірусну хворобу. 
Водночас Віктор Ляшко наголосив, “що у разі безпідставної відмови у проведенні тестування необхідно звертатися на гарячу лінію МОЗ за номером 0 800 505 201”. Крім того, на цю лінію можуть звертатися громадяни, яким не дають результатів тестування протягом трьох-чотирьох днів після забору зразка.
За словами головного державного санітарного лікаря, на сьогодні приватні лабораторії також можуть проводити тестування, дотримуючись встановлених вимог та звітуючи про результати досліджень. «Приватні лабораторії можуть закуповувати тест-системи, якщо вони відповідають вимогам біологічної безпеки та мають право працювати зі збудником другого класу патогенності», - зазначив він та додав, що і в аптеках можуть продаватися експрес-тести - «це питання суб'єкта господарювання, який володіє аптекою».

Робота органів влади

Уряд розробляє механізм виплати одному із батьків допомоги на догляд за дітьми віком до 10 років у розмірі прожиткового мінімуму. Таку допомогу пропонується надавати фізичним особам-підприємцям, які не мають найманих працівників та які на період карантину призупинили свій бізнес та втратили прибуток. 
«Є фізичні особи-підприємці та інші самозайняті, яким зараз дуже складно, але вони не хочуть припиняти підприємницьку діяльність і фактично пішли у неоплачувану відпустку. Такі особи не можуть прийти у центр зайнятості та отримати статус безробітного», – сказала очільниця Міністерства.
За словами Марини Лазебної, такі виплати будуть здійснюватися під час дії карантину, а також протягом 30 днів після його завершення залежно від ситуації з карантинними заходами, станом економіки країни.
Міністр запевнила, що Уряд уже найближчим часом ухвалить рішення про надання такої допомоги

Робота Антикризового штабу

Триває робота Єдиного антикризового штабу. Залучається допомога від меценатів, благодійників та громадських організацій.
16 млн 300 тис грн вже зібрано за підтримки великого, середнього та малого бізнесу.
З них залучено 2 млн 820 тис грн у вигляді продовольчого забезпечення, засобів індивідуального захисту для незахищених верств населення.
На сьогодні благодійна, спонсорська та інша матеріальна допомога для закладів охорони здоров'я становить 4 млн 421 тис грн.
Протягом вихідних надійшло:
  • 970 респіраторів та медичних масок;
  • 485 медичних халатів;
  • 18 350 медичних перчаток;
  • 224 захисних окулярів;
  • 51 літрів дезінфікуючих засобів.
На «гарячу лінію» штабу за весь період надійшло 3632 звернень.
Оператор обласного штабу – (095) 133-56-01.

Білозерська районна державна адміністрація

«Новини про стабільну епідеміологічну ситуацію у Білозерському районі звісно тішать, проте, необхідно бути готовим до будь-якого розвитку подій. Чи достатньо у нас ресурсів для протидії поширенню коронавірусу» - розповів Андрій Неділько.

**************************************

В смт Білозерка продовжують проводити дезінфекцію вулиць

12 квітня 2020 року в Білозерці провели дезінфекцію вулиць. Найбільша увага приділяється, в першу чергу, проїзним дорогам та тим ділянкам, де найбільше скупчення автомобілів і людей.

**************************************

«У районі наразі хворих на коронавірус не виявлено, але це не привід для заспокоєння. Підготовка до боротьби з можливим розповсюдженням коронавірусної інфекції на території району триває з початку оголошення карантину. Сьогодні ми відпрацювали усі можливі ситуації. Під моїм керівництвом створений районний штаб з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру, пов’язаної із поширенням коронавірусної хвороби COVID-19.»  - повідомив очільник Білозерської РДА, Андрій Неділько
  • Епідеміологічну ситуацію в районі контролюють фахівці медичної служби, спеціалісти районного підрозділу ДСНС, Білозерського відділення поліції, районного управління Держпродспоживслужби, районний відділ лабораторних досліджень, а також селищна і сільські ради.
  • Незахищеними категоріями населення посилено опікується управління соціального захисту населення.
  • На даний час ми провели тринадцять засідань районної комісії з питань ТЕБ і НС.
  • Майже щодня відбуваються засідання антикризового штабу, на яких вирішуються нагальні питання щодо оперативного вжиття заходів з протидії розповсюдженню COVID-19.
**************************************

З початку квітня для жителів Білозерського району працює 
call- центр (098 922 1971) районного антикризового штабу. Наразі прийнято і опрацьовано більше 80 звернень від пенсіонерів, малозахищених верств населення, багатодітних родин - тих, хто найбільше потребує гуманітарної допомоги. Завдяки скоординованим діям районного антикризового штабу та мобільним групам, створеним при сільських радах, всі звернення були опрацьовані та вжиті відповідні заходи.

Органи місцевого самоврядування

Білозерська селищна рада
Білозерська селищна рада провела дві благодійні акції «Поділись продуктами – допоможи ближньому!». Небайдужі мешканці громади зносили продукти для людей похилого віку, одиноких матерів, людей з інвалідністю, багатодітних сімей та людей, які залишилися без роботи під час карантину. Більше 30 підприємців та мешканців громади взяли участь у заходах, за що їм величезна подяка. В рамках двох благодійних акцій було зібрано близько 150 продуктових наборів першої необхідності. Набори передані потребуючим жителям Білозерщини. 
Федорівська сільська рада
Станом на 13 квітня 2020 року на території Федорівської сільської ради по 5 родинам триває період самоізоляції (4 - Федорiвка, 1 -Ульянівка ) , а по 4 родинам (3 - Федорiвка, 1 -Ульянівка ) термiн самоізоляції ЗАКІНЧИВСЯ!
Пам'ятайте якщо виявили перші симптоми ГРВІ - невідкладно звертайтеся до свого сімейного лікаря або телефонуйте 103.

Робота закладів охорони здоров'я

За сприяння Міністерства цифрової трансформації створено online-дашборди, які відображають достовірну інформацію про боротьбу з COVID-19 в Україні та інформують про забезпеченість медичних закладів необхідними ресурсами. Дашборд доступний online та оновлюється щоденно за лінком.
«Портал надає змогу наживо контролювати ситуацію із забезпечення лікарень і швидко реагувати в разі потреби: постачати ліки, обладнання, доукомплектовувати персоналом тощо. Також портал дозволяє усвідомити дійсну ситуацію в країні і, сподіваюся, це дозволить припинити розповсюдження фейків. Тепер кожен може зайти і перевірити ту чи іншу інформацію в режимі онлайн», – зазначив Віце-прем’єр-міністр України – Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

**************************************

Центральній районній лікарні передали 500 експрес-тестів

КП «Білозерська центральна районна лікарня» отримала 500 експрес-тестів на коронавірусну інфекцію COVID-19.
Гуманітарну допомогу надав колишній житель смт Білозерка, Валерій Кодецький президент інвестиційно-девелоперської компанії City One Development (м. Київ).
**************************************
Медичні працівники КП «Білозерська центральна районна лікарня» і КНП «ЦПМСД Білозерського району» майже повністю забезпечені засобами індивідуального захисту і дезінфікуючими. Проте ціни на фармацевтичному ринку не стабільні, тому небайдужі, постійно надають спонсорську допомогу. Серед них – колишній житель смт Білозерки, Валерій Кодецький президент інвестиційно-девелоперської компанії City One Development (м. Київ). Благодійник придбав медичне обладнання для реанімаційного відділення районної лікарні вартістю 850 000 гривень. Також заклад отримав 4 аспіраторів для надання невідкладної допомоги на суму 192 175 гривень від ТОВ «Сервіс технобуд».

Робота закладів освіти

6 квітня 2020 року стартував проект “Всеукраїнська школа онлайн”. Впродовж першого тижня його роботи у вільний доступ було викладено 165 уроків з 11 предметів для 5-11 класів. Лише на YouTube-каналі МОН 
Уроки переглянули понад 3,5 млн глядачів. Міністерство освіти і науки зібрало короткі підсумки першого тижня роботи проекту – тут і про прикрі помилки, і про вибух інтересу в ТikTok, і цікава статистика про те, хто та які саме уроки найбільше дивились на медіаресурсах МОН.

Робота служб та установ

Уряд запроваджує низку  програм допомоги людям, які покликані максимально допомогти соціально вразливим верствам населення у складний період карантину.
Про це 10 квітня  заявила Міністр соціальної політики Марина Лазебна.
За її словами, Міністерство соціальної політики вже з наступного тижня запроваджує експериментальний проект допомоги зі сплати за ЖКП.
«Тим пенсіонерам, які є власниками банківських карток, ми пропонуємо скористатися або інтернет-банкінгом, або зателефонувати на гарячу лінію до банків і, пройшовши ідентифікацію, оплатити комунальні послуги. Або ж Укрпошта, яка теж відкриває гарячу лінію. Можна буде замовити таку послугу: листоноша прийде додому до пенсіонера, візьме платіжки і оплатить», – повідомила Марина Лазебна.
Крім того, вона поінформувала про ще один проект – «Допомога поруч».
«Це велика інформаційна платформа, де люди можуть знайти тих, кому потрібна турбота. Кожен може зробити заявку - хто про свого сусіда, про своїх батьків, хто просто про того, кому потрібна допомога. І всі небайдужі: бізнес, волонтери, благодійники, громадські організації, і Уряд, і місцева влада, будемо всі разом виконувати заявки людей, які потребують допомоги», – зазначила очільниця Міністерства.
За словами Марини Лазебної, ці проекти були підтримані усіма членами Кабінету Міністрів на засіданні 8 квітня.


                                 **************************************

Відтепер вам потрібно заповнити лише дві заяви – про надання статусу безробітного та призначення допомоги по безробіттю! Бланки тут: https://is.gd/6wW4ph  та  https://is.gd/o8O5Cg
Заповніть заяви власноруч за зразком і сфотографуйте або відскануйте їх. Далі – надішліть на email центру зайнятості, де ви плануєте перебувати на обліку, посилання на email 
Важливо! У темі листа зазначте ваше прізвище, ім’я, по батькові.
Чекайте повідомлення від центру зайнятості щодо ухваленого рішення.
Нагадуємо, що впродовж 10 днів після завершення карантину до центру зайнятості необхідно буде подати оригінали ваших документів.
Для отримання додаткової інформації Ви можете звернутися за номером телефону чергового до відповідного центру зайнятості в області (Офіційний сайт Херсонського обласного центру зайнятості/Контакти/Контактні телефони)
Телефон гарячої лінії Херсонського обласного центру зайнятості (0552) 46 10 86
Телефони працюють згідно графіку роботи установи!
За змінами в організації роботи Державної служби зайнятості стежте на сайті Херсонського обласного центру зайнятості http://https://khe.dcz.gov.ua/

Робота суб'єктів господарювання

До уваги споживачів природного газу – надання показників лічильника!

З огляду на повідомлення, які надходять з Голопристанського та Олешківського районів стосовно зняття показників лічильника працівниками АТ Херсонгаз, у період з 01 по 05 квітня, повідомляємо, що на час дії карантинних заходів працівники АТ Херсонгаз не здійснюють зняття показників лічильника, які знаходяться на території споживачів.
На період карантину усі показники газових лічильників за березень приймаються ВИКЛЮЧНО в дистанційному режимі ( особистий кабінет, телефони, вайбер-бот) у період з 01 по 05 число.
Також наголошуємо, що усі працівники товариства в обов’язковому порядку мають при собі службові посвідчення.

Робота правоохороних органів

Працівники Білозерського відділення поліції щодня перевіряють осіб, яким рекомендована самоізоляція за місцем проживання, а таких близько 150 осіб. Нещодавно відносно однієї мешканки Білозерки складено адміністративний протокол за порушення правил карантину.
Щодня поліцейські проводять роз’яснювальну роботу серед населення щодо необхідності дотримання правил карантину, а також наслідків відповідних порушень. Наразі до адміністративної відповідальності за ст. 44-3 КУпАП, що тягне за собою накладення штрафу від 17000 до 34000 гривень притягнуто 6 мешканців району.

Інформація для благодійників

Місцеві фермери та підприємці під час карантину активно допомагають малозахищеним верствам населення. 
Вагому допомогу - 69 продуктових наборів мешканцям Токарівської сільської ради надав фермер Едгар Шамян (ф/г «Дубіна)

**************************************

55 пакунків з продуктами харчування отримали від благодійників мешканці Білозерської ОТГ

**************************************

компанія ТАС «Таврія» виділила 5 000 гривень на підтримку Правдинського ФАПу.

**************************************

Новотягинський будинок культури звертається до жителів громади з проханням допомогти з матеріалами для пошиття масок. Якщо у вас є можливість надати натуральну тканину будь якого кольору, нитки чи резинки, дзвоніть за номером телефону - 0662460369 (Олена Іванівна Поет). Будемо дуже вдячні.
За потреби безкоштовно отримати маску можна у бібліотекаря Л. Ю. Вовк.
Дякуємо жительці с.Новотягинка Олені Петрівні Іжик за подаровану тканину.

**************************************

Дотримуйтесь рекомендацій профілактики та режиму карантину. 

Будьте здорові! 

Довідково: 
Координаційний офіс безпеки в Білозерському районі створений в рамках проекту “Безпечні та правоспроможні ОТГ Білозерського району Херсонської області“, що реалізує громадська організація “Білозерський центр регіонального розвитку” у партнерстві з Херсонським місцевим центром з надання БВПД, Станіславською сільською радою, Музиківською сільською радою, Білозерською селищною радою, Білозерським відділенням поліції, Координаційним офісом безпеки в м.Татарбунари при Одеській обласній організації КВУ за фінансової підтримки міжнародного фонду “Відродження“.
Фахівці офісу безпеки надають представникам влади, громадськості, поліції практичну, методичну та консультаційну допомогу у вирішенні питань щодо реалізації безпекових ініціатив, розвивають лідерство та людський потенціал в громаді. Офіс безпеки є платформою для формування безпечного середовища в громадах району. 
Координаційний офіс безпеки при громадській організації “Білозерський центр регіонального розвитку” працює в дистанційному режимі і для отримання правової допомоги просимо звертатися за телефоном (095) 087-48-60
З 23 березня 2020 року і до завершення карантину  Білозерське бюро правової допомоги Херсонського місцевого центру з надання БВПД призупиняє особистий прийом громадян та надання адресної правової допомоги і повністю переходить на надання правових послуг дистанційно. Консультації можна отримати за номером телефону - (05547) 33-2-60 або (068) 364-86-28.
Дайджест підготували 
Наталія Юшко, Вячеслав Лях, Елла Петренко, Катерина Оксенюк, використовуючи інформацію з офіційних веб-сайтів органів влади, офіційних сторінок у соц.мережах та матеріали районної газети "Придніпровська зірка"

З попередніми дайджестами можна ознайомитися тут:

Дописати коментар

0 Коментарі