УВАГА! Стартує конкурс учнівських ініціатив для школярів навчальних закладів Білозерської ОТГ


З 5 квітня 2019 року стартував конкурс учнівських ініціатив для школярів навчальних закладів та мистецької школи Білозерської селищної ради. 

Конкурс учнівських ініціатив проводиться ГО «Білозерський центр регіонального розвитку» спільно з відділом освіти, культури, молоді та спорту Білозерської селищної ради в рамках проекту «Впровадження роздільного збору сміття в 5 навчальних закладах Білозерської ОТГ» в рамках конкурсу малих грантів для випускників Інституту лідерства та управління Українського католицького університету у рамках проекту, що фінансується фондом Чарльза Стюарта Мотта

Мета конкурсу: підвищення рівня громадянської культури та соціальної активності учнівської молоді Білозерської об’єднаної територіальної громади; формування в учнівської молоді активної життєвої позиції, готовності брати участь у суспільному житті громади. 

Завдання конкурсу: 
  • розвиток особистих якостей учнів, необхідних для реалізації проектів, творення змін в громаді; 
  • привернення уваги учнівської молоді та їх батьків до проблем громади та пошук шляхів їх вирішення; 
  • вирішення локальних проблем в громаді через реалізацію учнівських проектів.
Учасники конкурсу 

До участі у конкурсі запрошуються здобувачі освіти закладів повної загальної середньої освіти та мистецької школи Білозерської ОТГ. 

Здобувачу освіти (учню) може бути відмовлено від участі у конкурсі, якщо в процесі розгляду його заявки було виявлено, що він намагався вплинути на дії конкурсної комісію щодо прийняття остаточного рішення. 

Вимоги до оформлення заявки участі в конкурсі та процедура її подання 

Для участі у конкурсі здобувач освіти має подати проект учнівської ініціативи, оформлений за відповідною формою (додаток 1). Один здобувач освіти може подати необмежену кількість проектів учнівської ініціативи. 

Проект учнівської ініціативи має бути надісланий електронною поштою на адресу bilozerka.center@gmail.com до 23:59 30 квітня 2019 року. У темі листа необхідно вказати «Конкурс учнівських ініціатив 2019». 

Проект учнівської ініціативи вважається прийнятим лише після отримання офіційного листа від організатора конкурсу на електронну скриньку заявника про реєстрацію заявки та присвоєння їй реєстраційного номера. 

У разі, якщо здобувач освіти не отримав відповіді щодо результатів прийняття заявки протягом трьох робочих днів, необхідно звертатися до відповідальної особи Організатора Елли Петренко за телефоном 05547 33768 або e-mail: bilozerka.center@gmail.com

Порядок визначення переможців 

Конкурс проводиться у термін з 5 квітня до 31 травня 2019 року. 

Оцінювання заявок учасників буде відбуватися в декілька етапів: 

Перший етап конкурсу з 5 до 30 квітня 2019 року: прийом заявок учасників конкурсу.
Другий етап конкурсу з 1 до 15 травня 2019 року:
- презентація проектів учнівських ініціатив перед конкурсною комісією;
- визначення переможців конкурсу. 

Третій етап конкурсу з 16 травня по 30 червня 2019 року: реалізація проектів учнівських ініціатив-переможців конкурсу.

До конкурсної комісії входять представники відділу освіти, культури, молоді та спорту Білозерської селищної ради, громадськості, місцеві підприємці. 

Оцінка заявок учасників буде здійснюватися відповідно до критеріїв: 
  • актуальність проблеми, на вирішення якої спрямований проект учнівської ініціативи; 
  • оригінальність та креативність запропонованого підходу для вирішення проблеми в громаді; 
  • творчий підхід у поданні та візуалізації проекту учнівської ініціативи при його презентації. 
За результатами оцінювання буде визначено п'ять проектів-переможців, кожен з яких отримає фінансування на його реалізацію у розмірі 5000 гривень. Усі учасники конкурсу отримають від організаторів конкурсу брендовану продукцію (екосумки, кепки, чашки). 

Фінансування проектів-переможців буде здійснюватися за рахунок ресурсів, залучених у якості добровільних пожертв від підприємців та громадян. 

Кошти, отримані навчальним закладом здобувача освіти за здачу сортованого сміття на переробку, будуть враховані у якості власного внеску і цю суму необхідно зазначити у стовпчику «Власні кошти/волонтерська праця» в таблиці «Бюджет проекту учнівської ініціативи».

Дописати коментар

0 Коментарі